Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect pentru reducerea CAS, la Senat. Propunere de modificare a Codului Fiscal, pentru creşterea salariilor, în an electoral

Publicat

bani În an electoral, o nouă reducere de taxe a fost propusă de politicieni. Este vorba despre reducerea contribuţiilor la asigurărilor sociale, un proiect depus la Senat, încă din ianuarie şi care va intra în procedură de dezbateri în regim de urgenţă.

Reducerea CAS propusă este cu două puncte procentuale la angajator, până la 13,8%, şi cu 3 puncte procentuale, până la 7,5%, la angajat (pentru condiţii normale de muncă).

În prezent, CAS-ul este de 15,8% la angajator şi 10,5% la angajat, pentru condiţii normale de muncă.

Textul proiectului de lege:

Articolul 138 din Legea 277/2015 privind Codul Fiscal se modifică şi va avea următorul cuprins:

Art. 138 Cotele de contribuţii de asigurări sunt următoarele:

a) 21,3% pentru condiţii normale de muncă, din care 7,5% pentru contribuţia individuală şi 13,8% pentru contribuţia datorată de angajator (în prezent, 10,5% pentru contribuţia individuală şi 15,8% pentru contribuţia datorată de angajator – n.r.)

b) 26,3% pentru condiţii deosebite de muncă, din care 7,5% pentru contribuţia individuală şi 18,8% pentru contribuţia datorată de angajator (în prezent, 10,5% pentru contribuţia individuală şi 20,8% pentru contribuţia datorată de angajator – n.r.)

c) 31,3% pentru condiţii speciale de muncă şi pentru alte condiţii de muncă, astfel cum sunt prevăzute în Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, din care ,7,5% pentru contribuţia individuală şi 23,8% pentru contribuţia datorată de angajator (în prezent, 10,5% pentru contribuţia individuală şi 25,8% pentru contribuţia datorată de angajator – n.r.)

Prevederile se aplică începând cu veniturile aferente lunii următoare intrării în vigoare a legii propuse.

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu participă luni după-amiaza la şedinţa senatorilor PSD, iniţiatori ai proiectului.

Aceştia susţin că taxarea forţei de muncă a rămas ridicată, şi după reducerea CAS datorată de angajator cu 5 puncte procentuale, din 2014, iar noul proiect ar creşte salariile.

surse: cdep.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax