Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Persoanele cu dizabilități ar putea primi subvenții pentru achiziționarea de dispozitive asistive

Publicat

scaun rotile dizabilitati handicap

Ministerul Muncii propune ca Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități să poată acorda persoanelor cu dizabilități subvenții pentru achiziționarea de tehnologii și dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanțate prin Contractul-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Astfel, în măsura în care se identifică fonduri externe și/sau europene nerambursabile, se propune completarea HG nr. 50/2015 privind organizarea, funcționarea şi atribuțiile ANPD prin ordin de ministru.

Potrivit proiectului, „în vederea asigurării accesului cu șanse egale al persoanelor cu handicap la mediul fizic, informaţional şi comunicaţional, Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, în măsura în care se identifică fonduri externe și/sau europene nerambursabile, poate acorda persoanelor cu handicap, în cadrul unor scheme naționale, subvenții pentru achiziționarea de tehnologii și dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanțate prin Contractul-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate”.

După finalizarea procedurii de dezbatere publică, adică pe data de 28 decembrie 2018, proiectul de ordin va fi semnat de ministrul Muncii și pus în aplicare.

sursa: mmuncii.ro, legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax