Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Proiect pilot în județul Alba: Raftul bunătăților locale în marile lanțuri de magazine. Comunicat al senatorului Călin Matieș

Publicat

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, anunță inițiera unui proiect pilot în județul Alba: Raftul bunătăților locale în marile lanțuri de magazine.

Senatorul Matieș a transmis un comunicat de presă pe acest subiect:

”Am continuat demersurile în vederea realizării și implementării proiectului pilot ”raftul bunătăților locale în marile lanțuri de magazine” care vizează sprijinirea micilor producători locali prin crearea unei noi piețe de desfacere: în magazinele Profi.

În acest sens, a fost organizată o nouă întâlnire de lucru la care am participat, alături de senator Lucian Trufin – vicepreședintele comisiei de Agricultura, dr. Ioan Oleleu – vicepreședinte ANSVSA și doamna Gabriela Sîrbu – responsabil PROFI.

Am reușit să perfectăm, astfel, protocolul de colaborare și promovare în vederea creării de noi piețe de desfacere pentru producătorii locali din județul Alba.

În următoarea perioadă voi lua legătura, personal, cu micii producători de produse alimentare și agroalimentare din județul Alba pentru a discuta despre acest proiect pilot la nivelul județului Alba.

Următorul pas vizează stabilirea unei întâlniri cu reprezentanții rețelei de magazine PROFI, în care producătorii locali își vor putea vinde produsele fără taxe de raft, fără taxe de promovare, fără a le fi impusă furnizarea unei cantități minime, fără a fi necesar să transporte produsele la centrul logistic zonal.

Aceștia vor putea beneficia de publicitate gratuită și materiale video cu conceptul poveștii lor.

Practic, ceea ce îmi doresc, este ca fiecare producător local să își poată valorifica produsele în cel mai apropiat magazin.

În acest fel, dezvoltăm producătorii locali, dezvoltăm comunitățile locale, iar oamenii vor putea achiziționa produse locale: proaspete, gustoase, sănătoase și de calitate.

Totul va fi realizat cu respectarea prevederilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a drepturilor și intereselor consumatorilor.

Este momentul să oferim producătorilor locali un loc de cinste în marile lanțuri de magazine. Producătorul local nu mai trebuie să își valorifice produsele în frig și vânt, pe caniculă și ploaie.

”Raftul bunătăților locale în marile lanțuri de magazine” este unul dintre proiectele mele de suflet!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. dolfi

    sâmbătă, 25.02.2023 at 10:50

    refuzati cu incapatanare sa invatati de la polonezi si alte tari care fac agricultura performanta. Polonezii au asociatii ale producatorilor, la ei nu mai exista „mici producatori”. Statul le asigura subventii si sprijin in toata activitatea. Acolo irigatiile se fac eficient, nu cu canale descoperite ca pe vremea lu’ Dej. Exista depozite regionale cu clima controlata pentru a putea centraliza si conserva fructele si legumele inainte de a fi cumparate – da cumparate! – de catre lanturile de hipermarketuri. Cum pot „micii producatori” sa asigure aceeasi calitate ceruta de hipermarketuri? Un hipermarket vine si cumpara cu tonele, nu cu zecile de kilograme.

    Doar gargara, asta faceti voi puii FSN-ului. de 33 de ani gargara si batjocura.

  2. Mircea

    sâmbătă, 25.02.2023 at 12:46

    Ma, numai gura este de voi!
    Pe fluturaș voi v-ați pus, noua???
    Sunteti niste incompetenti!

  3. facsimil

    sâmbătă, 25.02.2023 at 19:40

    rușine bă mincinoșilor. te comporți și vorbești ca un comunist autentic. secolul XXI nu are nevoie de indivizi ca tine.

  4. Vasili

    duminică, 26.02.2023 at 09:57

    Băi ..moțulică” sau băi ,,mocănașule” mai bine ai tăcea din gură și ai vedea de oile tale,că atâta bați din gură și ești numai pe băgat vină și reproșa, par tu ai fi un cal mai breaz.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax