Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Închisoare de până la 10 ani pentru românii care promovează doctrine antițigăniste. PROIECT

Publicat

Mai mulți deputați PSD și ai minorităților au depus un proiect de lege pentru prevenirea și combaterea antițigănismului. Proiectul prevede inclusiv pedepse cu închisoarea, în funcție de gravitatea faptelor, de la 3 luni la 10 ani.

„Prezenta lege are ca scop stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea antițigănismului. Fapta persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepții sau doctrine antițigăniste se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. Distribuirea sau punerea la dispoziția publicului, prin orice mijloace, de știri și informații, materiale antițigăniste constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani.

Confecționarea, vânzarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea răspândirii de simboluri antițigăniste se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și utilizarea în public a simbolurilor antițigăniste”, prevede proiectul legislativ.

Pe modelul legislației privind combatere altor manifestări de ură rasială, proiectul de lege prevede pedepse cu închisoare de la 3 la 10 ani pentru „inițierea sau constituirea unei organizații cu caracter antițigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup”.

Nu constituie infracțiune dacă doctinele sau simboluri atițigăniste sunt folosite în interesul artei, științei, cercetării, educației sau în scopul interesului public, se spune în proiectul de lege.

Inițiatorii și-au motivat demersul prin faptul că actuala legislație nu ar descuraja doctrinele și manifestările anti-rome. 

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ee

    luni, 09.09.2019 at 11:50

    Ma gandesc si eu asa, dar pe ungurii din Romania care duc o plolitica antiromaneasca nu ii sanctionati la fel? cat despre romi ( care prefera sa le spui tigan) de ce ii ocrititi atat? Aunajuns minoritatile sa aiba mai multe drepturi ca cei care ii intretin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax