Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Specialiştii din ONG-uri care oferă asistenţă socială ar putea fi scutiţi de la plata impozitului pe venit

Publicat

maini

Personalul de specialitate din ONG-urile care oferă serivicii de îngrijire și asistență socială ar putea fi scutiți de la plata impozitului pe venit, conform unei propuneri legislative de modificare a Codului fiscal care se află în dezbatere publică la Senat.

Iniţiatorii măsurii susţin, în expunerea de motive, că numărul furnizorilor privaţi de servicii sociale acreditaţi este în creştere, aceştia aducând “specialişti şi cunoştinţe care vin în sprijinul statului şi îmbunătăţesc vizibil domeniul serviciilor sociale, crescând calitatea serviciilor oferite”. Mai exact, la data de 31 decembrie 2017, dintr-un total de 3.254 de furnizori acreditaţi, se înregistrau:

  • 1.236 furnizori publici/de stat;
  • 2.108 furnizori privaţi (1.762 de organizaţii neguvernamentale, 157 de culte recunoscute de lege şi 99 de operatori economici).

În plus, serviciile sociale oferite de către furnizorii privaţi ONG-uri prin personalul de specialitate (asistenţi sociali, psihologi, psihopedagogi, terapeuţi etc.) sunt caracterizate de o calitate ridicată, echitate, costuri reduse şi inovaţie iar includerea acestor persoane în rândul celor exceptate de la plata impozitului pe venit, similar personalului din IT şi cercetare-dezvoltare, ar avea un impact bugetar anual nesemnificativ, conform iniţiatorilor propunerii legislative.

Astfel, proiectul de lege pentru completarea Codului fiscal introduce un alineat nou după alineatul (4) al art. 60:

Sunt scutiți de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili: […]

(41) Personalul de specialitate de îngrijire şi asistenţă, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzue la art. 76 alin. (1)-(3), ca urmare a desfăşurării activităţii pe bază de contract individual de muncă încheiat cu entităţi nonprofit şi/sau unităţi de cult care sunt furnizorii de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat, în condiţiile legii.”

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax