Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect „TinactTibru”: Tinerii din Tibru vor putea practica activități sportive pe noul teren amenajat cu sprijinul YouthBank

Publicat

Tinerii din localitatea Tibru vor avea un teren de sport. Acesta a fost amenajat la inițiativa echipei „TinactTibru” printr-un proiect finanțat prin Programul YouthBank. Inaugurarea noii construcții a fost, inițial, programată pentru data de sâmbătă, 1 iunie, începând cu ora 12.00, însă din cauza condițiilor meteorologice nefavoravile, a fost amânată pentru o dată ulterioară, care va fi anunțată.

„Echipa TinactTibru, din localitatea Tibru, comuna Cricău, formată din Alexandru Cruciţă, Petru Covrig, Paul Rusan şi liderul de echipă Claudiu Rusan, toţi elevi ai unor licee albaiuliene, având ca organizaţie gazdă Parohia Ortodoxă Tibru (preot paroh Tudor Man) au finalizat implementarea proiectului „Acţionăm împreună pentru viitorul sănătos! – Mens sana in corpore sano!”, proiect finanțat de Fundația Comunitară Alba prin Programul YouthBank și prin care oferim posibilitatea unei vieţi sănătoase tuturor tinerilor din comunitatea noastră prin construirea unui teren sportiv amenajat, singurul de acest fel din satul nostru.

Proiectul nostru are ca partener local Primăria Comunei Cricău, cea care ne-a pus la dispoziție terenul necesar, pentru a cărui amenajare realizăm următoarele activități: distrugerea vegetaţiei existente și curățarea terenului; instalarea gardului de protecție; nivelat și frezat; semănarea gazonului; amendarea terenului cu un strat de nisip fin; irigarea constantă a terenului; fixarea porților; marcarea terenului. Toate aceste activități sunt realizate de voluntari, cu sprijinul organizației gazdă. Lucrările pentru amenajarea terenului sunt în curs, singurele dificultăți întâmpinate fiind vremea nefavorabilă în anumite zile.

Programul YouthBank are ca principali parteneri locali Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia, OTP Bank şi Dacia Market, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Proiectul se implementează datorită iubitorilor de sport din Tibru, care erau nevoiţi să se deplaseze pe distanţe mari pentru a desfăşura  activităţile preferate. Aproximativ 100 de tineri din sat vor beneficia de proiectul nostru, pe lângă cei care vor fi invitaţi la activităţile sportive care vor fi organizate în viitorul apropiat. Practicarea sportului este o metodă foarte eficientă de a-ţi păstra o sănătate de fier, iar activităţile sportive în echipă sunt o bună metodă de socializare şi de a-ţi întări spiritul competitiv, de aceea îi sfătuim pe toţi tinerii să îşi rezerve puţin timp şi pentru sport”, transmit reprezentanţii proiectului.

„Noi ne dorim să fim un exemplu pentru toţi cei care ar vrea să facă  lucruri frumoase, dar le este teamă să încerce şi îi sfătuim pe tineri să nu renunţe la ceea ce şi-au propus. Mulţumim echipei YouthBank pentru oportunitatea pe care ne-au oferit-o şi îi încurajăm pe toţi cei care au idei bune să nu le irosească și să aplice la acest program de finanțare”, au precizat membrii echipei TinactTibru.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax