Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Va crește plafonul de încadrare ca microîntreprindere la un milion de euro cifră de afaceri

Publicat

Guvernul are în vedere majorarea numărului microîntreprinderilor care să beneficieze de impozit de 1% pe veniturile realizate, prin creșterea plafonului de încadrare ca microîntreprindere de la 500.000 de euro la 1 milion de euro. În prezent, IMM-urile care realizează cifra de afaceri între 500.000 de euro și 1 milion de euro plătesc impozit de 16% pe profit. Măsurile sunt cuprinse în proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea Codului Fiscal, analizată astăzi, în primă lectură, în ședința de Guvern.

Mai exact, modificările vizează majorarea  limitei de încadrare în acest sistem de impunere de la 500.000 euro la 1.000.000 euro; De asemenea, Guvernul mai are în vedere includerea, în acest sistem, a tuturor firmelor care realizează venituri din consultanță și management, față de condiția care există în prezent de a nu aplica acest sistem dacă realizează mai mult de 20% din aceste tipuri de venituri.

În plus în aceste categorii vor fi incluse și persoanelor juridice care nu intrau sub incidența acestui impozit (persoanele juridice din domeniul asigurărilor, pieței de capital, din domeniul bancar, al jocurilor de noroc și din domeniul extracției resurselor naturale).

Sursă: Guvernul României

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate