Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Vacanțele militarilor, polițiștilor și personalului SRI ar putea fi decontate, în loc de vouchere

Publicat

sri

Angajații cu statut special din instituțiile de apărare și securitate națională și personalul din Serviciul Român de Informații (SRI) ar putea beneficia în 2018 de decontarea vacanțelor în locul voucherelor, potrivit unui proiect legislativ votat miercuri de senatori. Pentru a se putea aplica, acesta trebuie să treacă și de votul Camerei Deputaților, să fie aprobat de șeful statului și publicat în Monitorul Oficial.

Bugetarii au dreptul la câte un voucher de vacanță anul acesta, însă pentru o serie de angajați cu statut special din instituțiile de apărare și securitate națională și pentru personalul din Serviciul Român de Informații (SRI) se va face decontarea serviciilor turistice, potrivit unui proiect normativ votat azi de Senat, informează avocatnet.ro.

Aceștia nu vor primi vouchere, dar limita decontării va fi aceeași cu cea pentru voucherele de vacanță. Același proiect mai prevede și două majorări salariale pentru alte categorii de bugetari.

În loc să primească câte un voucher de vacanță anul acesta, pentru angajații din SRI se vor deconta serviciile turistice pe care le cumpără în România, în concediile de odihnă, în limita stabilită pentru tichetele de vacanță prin OUG nr. 8/2009, potrivit Proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 90/2017.

Folosirea decontării în locul acordării voucherelor de vacanță, ca în cazul tuturor celorlalți bugetari, e motivată de calitatea în care lucrează aceste persoane și faptul că, dacă ar primi câte un voucher, pe care e trecut numele și instituția unde se lucrează, ar însemna să se încalce secretul identității lor și al raportului de muncă, așa cum arată parlamentarii care au propus aceste amendamente.

Documentul a primit miercuri votul Senatului, dar Camera Deputaților e For decizional aici. Dacă și deputații votează propunerea, ea se va aplica numai după ce e aprobată de șeful statului și publicată în Monitorul Oficial.

Concret, asta înseamnă că acești angajați vor beneficia de decontare în 2018 în limita a 1.450 de lei, aceasta fiind limita prevăzută de OUG nr. 8/2009.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax