Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PROIECT: Zeci de mii de tineri sportivi ar putea beneficia de burse de performanță. Ce valoare vor avea „tichetele de sportiv”

Publicat

elevi educatie fizica baschet

Zeci de mii de tinerii sportivi de performanță vor putea beneficia de tichete lunare în valoare de 150 de lei pe toată perioada junioratului, potrivit unui proiect înregistrat recent la Senat. 

Propunerea legislativă pentru completarea Legii educației fizice și sportului nr.69/2000 a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în 18 iunie.

Potrivit inițiatorilor, un grup de parlamentari de la PSD, încă de la începerea activității sportive, copiii și juniorii care practică sportul de performanță au întâmpinat și întâmpină greutăți din punct de vedere financiar în ceea ce privește achiziționarea echipamentului sau materialelor sportive, achiziționarea alimentelor sau a medicamentației necesare efortului depus, toate acestea fiind destul de constisitoare, precum și transportul aferent participării la pregătirea zilnică sau la competiții locale, județene, naționale sau internaționale.

„Realitatea crudă a sportului românesc este că mai avem doar 80.000 de copii participanți în sportul de performanță, iar din aceștia fac pasul către seniorat în procent de 15%, ceea ce înseamnă că este obligatoriu de asigurat un cadru de sprijin pentru asigurarea unei continuități a activității acestora”, explică inițiatorii, în expunerea de motive

Potrivit proiectului, copiii și juniorii legitimați la structurile sportive și care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, la competiții naționale și internaționale, sunt considerați sportivi de performanță și vor putea beneficia lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice denumite „tichete de sportiv”.

Tichetele de sportiv sunt bonuri de valoare pe suport de hârtie, destinate exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanță și vor putea fi utilizate numai pe teritoriul României, pentru servicii sau bunuri furnizate de persoane juridice cu care Ministerul Tineretului și Sportului a încheiat un acord în acest sens.

Valoarea nominală a unui tichet de sportiv va fi de 150 de lei. Fiecare beneficiar va avea dreptul la un singur tichet de sportiv pe lună.

Tichetele vor avea o valabilitate de un an de la data emiterii.

sursa: senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax