Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiectarea sectorului lipsă de pe Autostrada Lugoj – Deva, începe pe 5 decembrie. Cursă contra-cronometru pentru banii din PNRR

Publicat

Etapa de proiectare pentru secțiunea Holdea-Margina, autostrada cu tuneluri dintre Lugoj și Deva, începe din 5 decembrie 2022, conform ordinului oficial pe care l-a transmis CNAIR. 

Etapa de proiectare a celor aproape 10 kilometri (2 kilometri cu tuneluri) începe oficial la două luni și jumătate de la semnarea contractului cu asocierea UMB-Euro Asfalt, prima mare lucrare de infrastructură rutieră din România în care va lucra și un constructor din Bosnia-Herțegovina, potrivit Economedia.ro.

Din cele aproximativ 400 de milioane de Euro cât costă lotul respectiv, finanțarea asigurată prin PNRR este de aproape 190 de milioane de Euro.

De la data de 5 decembrie, sunt alocate 11 luni pentru etapa de proiectare și alte 34 de luni pentru execuție.

Este practic, o cursă contra cronometru pentru a respecta jalonul din PNRR pentru finalizare, care este august 2026 termen pe care, cu o mobilizare foarte bună, UMB îl poate respecta, estimează Economedia.

De asemenea, și Ministerul Transporturilor este așteptat să rezolve cu celeritate toate avizele și autorizațiile necesare.

Margina Holdea este tronsonul-lipsă de 10 km pentru a avea autostradă neîntreruptă de la Sibiu la Vama Nădlac 2. Pe acest segment, în prezent se face ocolire pe DN68A.

Finalizarea acestei porțiuni este o măsură extrem de așteptată de șoferi, în condițiile în care în zonă se produc ambuteiaje, iar sectorul lipsă secționează traficul spre vestul țării și ieșirea din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax