Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiecte ce urmăresc menţinerea în activitate a vârstnicilor, implementate de ADR Centru

Publicat

Transferul de cunoştinţe de la persoanele în vârstă către tineri şi menţinerea în activitate a cetăţenilor peste 60 de ani reprezintă una dintre priorităţile Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru Alba, prin proiectul DART (Declining, Ageing and Regional Transformation), implementat alături de alţi 14 parteneri din 9 state ale Uniunii Europene.

„Proiectul DART are ca scop formularea, într-o abordare integrată, a unor propuneri de politici menite să preîntâmpine problemele cauzate de declinul demografic, prin schimbul de bune practici între parteneri, dezvoltarea de noi produse şi servicii pentru păstrarea calităţii vieţii şi elaborarea unui set comun de standarde şi indicatori în regiunile participante. În cadrul acestui proiect, încercăm să identificăm posibile soluţii la problemele demografice cu care se va confrunta Regiunea Centru şi, în acelaşi timp, prezentăm partenerilor internaţionali proiectele concrete aplicate de către diverse instituţii sau ONG-uri din regiune”, a declarat directorul general al ADR Centru, Simion Creţu.

ADR Centru participă la implementarea proiectului DART, alături de alte regiuni din UE, începând cu luna ianuarie a anului 2010, acesta fiind iniţiat de Banca de Investiţii a Landului Brandenburg şi finanţat prin Programul Operaţional de Cooperare Inter-regională Interreg IV C al Comisiei Europene. În primul an de activitate, partenerii proiectului au participat la mai multe întâlniri comune, în cadrul cărora au fost împărtăşite exemple de bună practică în gestionarea problemelor determinate de declinul demografic al regiunilor. Seria de întâlniri de lucru a debutat cu workshop-ul de la Kranj (Slovenia), organizat pe tematica „Economie tradiţională şi inovativă”, în cadrul căruia Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a prezentat partenerilor europeni două modele de bune practici, derulate de partenerii instituţionali din Regiunea Centru. Cea de a doua întâlnire de lucru a proiectului a fost organizată la jumătatea lunii decembrie 2010, la Wroclaw (Polonia) şi a fost axată pe exemple practice şi modele de „Instruire, Educaţie şi Învăţare Continuă”.

„Conform statisticilor, până în anul 2030, fiecare a treia persoană din Uniunea Europeană va avea peste 60 ani. Menţinerea în activitate a persoanelor în vârstă, transferul de cunoştinţe şi experienţa de la persoanele în vârstă către tineri, precum şi permanenta contribuţie a vârstnicilor la valorile societăţii sunt măsurile de contracarare prevăzute de ADR Centru prin proiectul DART, derulat în România la nivelul Regiunii Centru, în parteneriat cu alte regiuni europene”, a completat Simion Creţu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax