Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiecte de educație financiară pentru elevii și studenții din Alba Iulia. Doi specialişti BNR discută despre istoria banilor şi UE din perspectiva bancară

Publicat

„Să vorbim despre bani și bănci” și „BNR – Zilele Porților Deschise pentru Studenții Economiști” sunt două proiecte financiare dedicate elevilor şi studenţilor din Alba Iulia şi nu numai. Marţi, la UAB sunt prezenţi pentru a discuta cu elevii, studenţii şi cadrele didactice doi specialişti BNR, directorul adjunct al Direcţiei de Comunicare a BNR, Mircea Mureşan şi consilierul vice-guvernatorului BNR, Nicuşor Ruiu.

Banca Națională a României, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră CICOC-UAB, derulează marți, în județul Alba, seria proiectelor de educație financiară dedicate elevilor și studenților.

Experți din cadrul BNR sunt prezenți la eveniment, iar publicul spectator este format din elevi, studenți și profesori care participă la seminarii pe teme privind Moneda, Istoria BNR, Uniunea Europeană.

Directorul adjunct al Direcţiei de Comunicare a BNR, Mircea Mureşan dezbate cu cei prezenţi în Aula A9 despre „Banii în decursul istoriei. Repere din istoria BNR”, iar consilierul vice-guvernatorului BNR, Nicuşor Ruiu discută despre „Uniunea Europeană din perspectivă bancară”.

Prezentările din cadrul proiectului „Să vorbim despre bani și bănci” sunt menite să contribuie la formarea din timpul liceului a unui bagaj de cunoștințe financiare care să le permită absolvenților să înțeleagă mai ușor oportunitățile de dezvoltare personală.

Seminariile susținute pentru studenți vin ca o completare a cursurilor universitare, oferind un cadru în care tinerii economiști află noi informații în domeniu, își pot testa cunoștințele acumulate, pot pune întrebări și afla răspunsuri direct de la specialiști.

Proiectele, create cu scopul de a pune la dispoziția tinerilor, prin diferite canale, informații economice de actualitate, se derulează în baza unui protocol de colaborare dintre Banca Naţionalǎ a României și Ministerul Educaţiei Naţionale menit să faciliteze comunicarea la nivel regional dintre banca centrală și inspectoratele școlare județene în vederea diseminării de cunoștințe economico-financiare.

 foto: arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dildău

    marți, 13.05.2014 at 11:54

    sa le zica si despre Rotschild, Rockefeller, comisia trilaterala, grupul bilderberg si mai ales povestea Federal Reserve. ca fara astea, educatia financiara e praf

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax