Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiecte votate fără cvorum. Ştefan Bardan cere consilierilor locali reanalizarea hotărârilor. În caz contrar, îi va da în judecată

Publicat

Stefan Bardan, Prefectul judetului Alba

Prefectul judeţului Alba, Ştefan Bardan a atras atenţia consilierilor locali asupra faptului că au votat mai multe proiecte de hotărâre fără a respecta cvorumul de două treimi necesar pentru adoptarea acestora. Prefectul a cerut consilierilor ca, în prima şedinţă, să reanalizeze aceste hotărări, în caz contrar vor fi acţionaţi în contencios administrativ.

Ştefan Bardan şi-a oprit atenţia asupra două hotărâri adoptate în Consiliul Local în luna martie, respectiv trasmiterea în folosinţă gratuită AIDA Alba Iulia a unui autoturism Nissan şi scoaterea temporară din fondul forestier a unei suprafeţe de pădure. Nu obiectul acestor două proiecte de hotărâre a fost analizat de prefect, ci modul în care consilierii au procedat la aprobarea acestora: „Consider că hotărârile mai sus menţionate au fost adoptate cu nerespectarea prevederilor legale, respectiv nu a fost respectat cvorumul necesar pentru adoptarea hotărârilor care vizează patrimoniul, fapt ce rezultă din anexa la înaintare. Prima hotărâre a fost adoptată cu 12 voturi <pentru>, iar cea de a doua hotărâre cu 13 voturi <pentru>, în condiţiile în care sunt 21 de consilieri în funcţie, iar pentru adoptarea acestora fiind necesar un număr de 14 voturi <pentru>”, a arătat Şefan Bardan.

Prefectul a mai subliniat faptul că secretarul municipiului era cel care ar fi trebuit să atragă atenţia consilierilor asupra necesarului de voturi pentru adoptarea unei astfel de hotărâri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. toma

    luni, 27.06.2011 at 05:22

    Deh…domnule prefect, se practica si la case mai mari.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax