Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Proiecte finanţate din fonduri europene ale comunei Ciugud, prezentate la Romexpo Bucureşti

Publicat

Comuna Ciugud împreună cu Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare (AID) Ciugud – Berghin au fost invitate de către Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii să expună în detaliu proiectele cu finanţare europeană implementate sau în curs de implementare, la Târgul Naţional al Finanţărilor europene pentru dezvoltare rurală, desfăşurat în  perioada 23-26 iunie, la Romexpo Bucureşti.

Primăria şi Asociaţia din Alba sunt singurii beneficiari publici din ţară invitaţi să fie expozanţi în cadrul acestui târg, dat fiind numărul mare, precum şi valoarea proiectelor implementate.

În cadrul târgului vor fi prezentate proiectele de infrastructură a căror valoare plasează Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Ciugud – Berghin pe primul loc în ţară, în topul beneficiarilor de finanţare din Fondul European Agricol pentru dezvoltare Rurală. Proiectul „Reţea canalizare menajeră şi staţii de epurare, în localităţile: Ciugud, Drâmbar, Teleac, Hăpria, Straja, Berghin şi Ghirbom (localităţile Ciugud și Berghin) şi reţea de alimentare cu apă a localităţilor Straja, Berghin, Ghirbom, reabilitare străzi în comuna Ciugud, amenajare centru de zi pentru vârstnici în satul Limba, comuna Ciugud, promovarea valorilor moştenirii culturale şi tradiţionale locale” şi proiectul cu titlul „Dezvoltarea infrastructurii agricole în comunele Ciugud şi Berghin prin modernizare Drumuri de exploatare agricolă”, în valoare totală însumată de peste 8,5 milioane de euro au generat cele mai ambiţioase obiective ale Asociaţiei, cu termen de finalizare anul 2012.

Proiectele se află în stadiul de execuţie, rezultatul fiind construirea a 37,15 kilometri de reţea de canalizare, 34,40 kilometri reţea de alimentare cu apă, asfaltarea a 6,7 kilometri de străzi, asfaltarea a 16,5 kilometri de drum agricol, amenajarea unui centru de zi pentru vârstnici şi a unei expoziţii etnografice.

Totodată, va mai fi prezentat şi un proiect finanțat tot din Fondul European de Dezvoltare Rurală Axa 4 Măsura 431.1 – al cărui beneficiar a fost comuna Ciugud și care a avut ca scop înființarea unei microregiuni în Podișul Secașelor și a unei asociații între 21 de comune şi un oraş din judeţele Alba şi Sibiu – care, în urma selecției organizată de Ministerul Agriculturii, va gestiona fondurile FEADR aferente axei 4 LEADER alocate pentru Zona Podișului Secașelor, în valoare de 2 800 000 euro.

Un alt proiect care reprezintă o premieră naţională în ceea ce priveşte managementul din administraţia publică este finanţat din Fondul Social European şi presupune introducerea unui sistem interactiv grafic de management în tehnica de calcul a primăriilor Ciugud şi Berghin, ce va eficientiza semnificativ activitatea funcţionarilor.

Sistemul va da posibilitatea contribuabililor să-şi plătească datoriile către bugetul local prin simpla accesare și autentificare pe pagina web a primăriei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax