Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiecte „îndrăzneţe” pentru Primăria Vinţu de Jos: Sistem de canalizare în patru sate şi înfiinţarea unui serviciu de eliberare a cărţilor de identitate

Publicat

primar vintu de jos Primarul din Vinţu de Jos, Gheorghe Vlad, are planuri mari pentru acest an. Din această primăvară, în patru sate din comuna Vinţu de Jos vor începe lucrările pentru sistemul de canalizare. Este vorba despre cel mai mare proiect pe care administraţia locală îl are în derulare, care are finanţare prin OUG 28/2013, de peste 2 milioane de euro.

Primarul a spus că este vorba de aproximativ 24 de km. Un alt proiect „îndrăzneţ” al proaspătului primar PSD este înfiinţarea serviciului pentru eliberarea cărţilor de identitate.

Gheorghe Vlad are planuri mari în 2015, pentru comuna pe care o conduce. Sistem de canalizare pentru patru sate din Vinţu de Jos, serviciu de eliberare a cărţilor de identitate, introducerea sistemului de apă în Valea Vinţului (4,5 km).

Pentru edil proiectul de bază în acest an este cel al sistemului de canalizare care va deservi satele Vurpăr, Câmpu Goblii, Valea Goblii şi Valea Vinţului.

„Este cel mai mare proiect pe care îl avem în derulare şi cel mai important este un sistem de canalizare, care va deservi patru sate Vurpăr, Câmpu Goblii, Valea Goblii şi Valea Vinţului. Aproximativ vreo 24 de km, în valoare de peste 2 milioane de euro. Un pic s-a întârziat pentru că a trebuit să modificăm soluţia tehnică a proiectului.

Noi iniţial am vrut să facem o staţie de epurare modulară, cei de la Apă nu ne-au avizat acest proiect pentru că în comună avem o staţie modulară de capacitate mare şi schimbând soluţia tehnică s-a decis traversarea râului Mureş şi aducerea sistemului de canalizare în cea existentă”, a declarat primarul Gheorghe Vlad.

Termenul maxim de finalizare a lucrărilor pentru sistemul de canalizare care va deservi cele patru sate este de 3 ani.

„Noi sperăm să dureze atât. Depinde de cine se prezintă la licitaţie. Ne dorim un termen cât mai scurt. Ca să publicăm pe SEAP ne trebuie buget şi aşteptăm. Avem toate autorizaţiile cu schimbare de soluţie, mai trebuie organizată licitaţia.

Distanţa este mare, casele sunt compacte, iar o parte din satele Vurpăr şi Câmpu Goblii sunt asfaltate se va lucra pe ambele părţi carosabile, nu va fi o singură lucrare pe centru”, a mai spus Vlad.

A declarat în cadrul conferinţei de presă de la PSD Alba că un alt proiect îndrăzneţ pentru comună este înfiinţarea unui serviciu de eliberare de cărţi de identitate.

„Am obţinut un acord de principiu de la judeţ. Şi să putem realiza şi finaliza acest serviciu vreau să colaborăm şi cu comunele care sunt mai aproape de Vinţu de Jos, cum ar fi Blandiana. Într-un cuvânt să nu mai meargă cetăţenii la Alba Iulia să îşi facă buletine şi să vină la Vinţ”, a spus edilul.

Reamintim că primarul de la Vinţu de Jos a trecut de la PNL la PSD, pe baza Ordonanţei 55.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax