Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectele din PNRR trebuie ”să nu dăuneze mediului”. O nouă condiție pusă de Comisia Europeană, pentru accesarea banilor

Publicat

Comisia Europeană a prezentat ghidajul legat de mediu care trebuie respectat de proiectele finanțate prin Facilitatea de redresare și reziliență. Se remarcă introducerea unei noi condiționalități: aceea ca proiectele din PNRR trebuie să nu dăuneze mediului.

Este vorba despre proiectele care vor fi incluse în PNRR (Planul de redresare și reziliență), care trebuie să îndelinească șase condiții legate de protecția mediului.

România poate atrage prin această facilitate peste 30 de miliarde de euro în următorii șase ani (peste 16 miliarde euro sub formă de împrumuturi și peste 13 miliarde de euro granturi nerambursabile).

Ghidajul prezentat de Comisie ajută statele membre să selecteze pentru finanțare doar acele proiecte care respectă principiul de „a nu prejudicia mediul în mod semnificativ” (do no significant harm), un principiu concretizat în șase direcții distincte (emisii de gaze de seră, impact de mediu, protecția apelor, economie circulară, prevenirea poluării, protecția biodiversității).

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax