Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiectele primarului Hava, în 2013: „Ne propunem să terminăm cam tot ce înseamnă stradă care are apă și canal”. Vezi ce alte planuri mai are

Publicat

Anul 2013 se anunță unul în care Primăria Municipiului Alba se orientează mai degrabă pe finalizarea proiectelor deja începute decât pe inițierea unora noi. Prezent în studio-ul Alba24, primarul Mircea Hava ne-a dezvăluit că prioritatea anului viitor va fi infrastructura, mai precis asflatarea străzilor din municipiu pe care a fost introdusă de curând apa și canalizarea și care în prezent se află în stadiul de pietriș. În plus, acesta intenționează să demareze lucrările de renovare pentru ștandul de la Schit, dar și construirea unor terenuri de sport sintetice, în curțile mai multor școli din oraș.

„În primul rând, în 2013 vrem să cam terminăm cu tot ce am început. Adică, în special proiectele în infrastructură: apă, canalizare, în Oarda, Pâclișa, Bărăbanț, Micești, peste tot. Ce vine deosebit pentru oameni, vom începe să asfaltăm toate străzile pe care am lucrat și care acum sunt pietruite. Avem un pachet mare, de aproximativ 5 milioane. Am făcut o licitație <Design & Build>, ne-am dat seama că nu era OK pentru noi, am anulat-o, iar acum vom face o altă licitație. Acum facem proiectele, sper să le terminăm până în ianuarie pentru toate străzile. Deci cam tot ce înseamnă stradă care are apă și canal din municipiul nostru, începând de la Oarda de Sus, terminând cu Bărăbanțul. Nu le vom termina pe toate la anul pentru că ar fi imposibil, nu doar din punct de vedere financiar dar și din punct de vedere fizic”, spune Mircea Hava.

Albaiulienii ar putea avea un loc de plajă și baie în oraș, dacă Primăria reușește să își pună planurile în aplicare: „Doresc din suflet să putem să dăm drumul la licitație și la execuție la ștrandul de la schit. Aici suntem puțin încurcați cu oameni care ba ar dori să vină, ba nu ar dori, pentru că investiția trece de 1.500.000 de euro”, a mai spus primarul.

Și iubitorii de sport ar putea avea motive de bucurie în anul 2013, pentru că, potrivit primarului, orașul va fi dotat cu câteva terenuri de sport. „Mai avem proiecte pe care aș vrea să le punem în operă, legate de ceea ce înseamnă terenurile sintetice. Adică vrem să deschidem mai multe în curțile școlilor. Nu în ideea de a-i contracandida pe alții, dar e mai bine și mai sănătos pentru cei care vin acolo. Adică la noi cât de cât este mai gratuit decât în alte zone și ce câștigăm prin asta, cred că toată lumea înțelege: mișcare, mișcare, mișcare pentru oameni. Vrem să le punem la dispoziție locuri unde să alerge, să transpire bine, să fie în formă”, a adăugat Mircea Hava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. iancu

    luni, 03.12.2012 at 13:30

    unde ai ascuns tricolorul albastru, PORTOCALIU , rosu; ti-e rusine cu el ,mai bine ti-ar fi cu cine te afisezi…

  2. cuc bau

    luni, 03.12.2012 at 14:21

    citez „terminam tot ce am inceput”……”dar nu le vom termina pe toate”….
    Bravo musiu..le combati bine…..

    • Alex Danila

      luni, 03.12.2012 at 15:16

      Daca ati fi citit cu atentie articolul, ati fi observat ca Hava a zis ca termina in 2013,referindu-se la CE E DEJA INCEPUT!!! Asfaltarile tuturor strazilor pietruite si marginale ale orasului reprezinta un proiect NEINCEPUT,care,citez „nu va fi terminat in totalitate”!

  3. happy

    luni, 03.12.2012 at 15:46

    Domnule primar,
    Stiu ca aveti foarte multe de facut,dar as avea si eu o dorinta, pe care ,de altfel v-am mai impartasito, si anume, amenajarea unor spatii pentru animalele de companie (catei mai mari si mai mici).Mi-ati promis ca ve-ti reflecta la acest aspect.
    Va multumesc.

    • susscrofa

      luni, 03.12.2012 at 17:59

      …………..nu mai bine amenajarea unor spatii de joaca pentru copii(sunt foarte putine la nr. de cartiere si copii care traiesc in alba),iar pentru posesorii ,,de catei mai mari si mai mici ,,o subventie la cumpararea pungilor pentru ,,rahatul,, care-l lasa peste tot in oras………..sapatamana asta am calcat de doua ori in ,,deseuri,, de origine canina…..sau felina…no, sa nu te simti lezat…….chiar imi plac cainii

  4. alexandru

    luni, 03.12.2012 at 16:41

    intre timp primaria alba imprumuta inca 25.400.000 ron pentru finantarea investitiilor, din care 16.000.000 pentru lucrarile realizate de grup corint.astefl ne adancim in datorii, anul trecut pe vremea asta primaria lua inca 30.000.000 milioane de lei noi imprumuturi.

  5. Nedumerire

    marți, 04.12.2012 at 08:39

    Dar oare BAZINUL OLIMPIC cand il termina caci lucrarile de renovare au inceput acum 2 ANI si 3 LUNI ?

  6. DAN

    marți, 04.12.2012 at 10:15

    ati facut pe hartie (PUZ) , de 10 ani , o gramada de strazi care nu sunt nici in stadiul de pietris , oamenii se tarasc prin noroaie , su fac tot felul de poteci si potecute , desigur ca pe banii lor, ca sa nu mai zic de utilitati !! Asta se numeste haos urbanistic !! Scapa cine poate !! De ce nu se face treaba cu cap , sa se porneasca pe toate strazile cu pietris , apoi cu canalizare, apa , utilitati etc.??

  7. cristi

    marți, 04.12.2012 at 15:08

    Sa taceti toti din gura ca voi l-ati votat pe nemernicul asta de primar de care nu mai scapam de atatia ani, si o sa mai stea ca mai are pomi de taiat prin alba si dale de pus in schimb….

  8. carla

    miercuri, 05.12.2012 at 05:56

    VEZI MAI BINE DE HOTII DE LA APA CANAL CARE NE FURA SI FAC ABUZURI !PLATIM SI APA DE PLOAIE CARE NICI DOMNU DIN CER NU NE O DA!SI ASTEA SUNT TOT AFACERIILE TALE.!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax