Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiecții speciale și concert Puya în ultima zi a „Alba Iulia Music & Film Festival”. Vezi programul

Publicat

Ultima zi a Festivalului de Muzică și Film de la Alba Iulia le-a pregătit albaiulienilor încă o porție bună de cultură, dar și de amuzament și distracție. Evenimentele încep de la ora 16.00, cu comedia Iron Sky, o coproducție germano-finlandezo-australiană, ce oferă o altă ipoteză a finalului celui de-al doilea război mondial: o tabără nazistă pe lună, ce plănuiește invazia pământului. În continuare, filmul muzical Nine, cu franțuzoaica Marion Cotillard și proiecția specială a filmului „Cabinetul figurilor de ceară”, un film mut, acompaniat muzical de Ansamblul EINUIEA, vor rula în Piața Principilor. În paralel, în Piața Cetății, spectatorii vor putea viziona filmul românesc „Concertul”, realizat de Radu Mihăileanu, iar seara se va încheia cu Puya, pe ritmuri de rap.

Vă prezentăm programul zilei de duminică și descrierea evenimentelor:

Duminică, 30 septembrie

Sala Ferdinand (Palatul Principilor)

16.00 “Iron Sky”  (2012, regia Timo Vuorensola)

În ultimele zile ale celui de-al doilea Război Mondial, participanţii la un program spaţial secret al naziştilor scapă de distrugere prin evadarea pe partea întunecată a Lunii.

18.00 “NINE” (2009, regia Rob Marshall), Distribuție: Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard

Un regizor între două vârste, Guido Contini, încearcă să-şi termine noul film. Singura lui problemă este că în jurul său se află prea multe femei. Cu doar o săptămână înainte ca filmările să înceapă, Guido este disperat să scrie un scenariu.

Palatul Principilor Open Air

20.00 Proiectie Eveniment: “Cabinetul figurilor de ceara” (1924, regia Paul Leni & Leo Birinsky), Film mut cu acompaniament live Ansamblul EINUIEA

Cabinetul figurilor de ceară, un film mut în albnegru căruia i se suprapune acompaniamentul muzical live al ansamblului Einuiea. O creație reprezentativă a expresionismului cinematografic. Cabinetul figurilor de ceară, regizat de Paul Leni și lansat în 1924, cuprinde trei povești fantastice, avându-i ca protagoniști pe califul Harun-al-Rașid, țarul Ivan cel Groaznic și Jack Spintecătorul.

Piața Cetății Open Air

20.00 “Concertul” (2009, regia Radu Mihaileanu), Distribuție: Aleksey Guskov, Melanie Laurent

Andrei Filipov, dirijorul de prestigiu al celei mai mari orchestre din Rusia, Orchestra Bolşoi, considerat un geniu în Occident, este concediat în timpul erei comuniste, în plină glorie: refuzase să renunţe la toţi interpreţii săi din orchestră care erau evrei.

22.00 Concert PUYA

Rapperul Puya a devenit cunoscut ca membru al formației La Familia, dar a dezvoltat un proiect solo care i-a adus consacrarea la nivel național. Spune că a crescut “învățând regulile nescrise ale străzii” și poate fi văzut la Alba Iulia Music&Film Fest și în filmul “Despre oameni și melci!”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax