Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul „Absolvent pe Piaţa Muncii” a ajuns la final. Peste 200 de tineri din Alba au completat chestionare de angajare


Publicat

Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a prezentat, vineri, informaţii privind finalizarea proiectului derulat în perioada mai-octombrie 2012, „Absolvent pe Piața Muncii”. Scopul acestuia a fost facilitarea mobilităţii studenților din anii terminali ai Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, viitori absolvenți, între sistemul de învăţământ şi piaţa muncii.

Pentru atingerea scopului au fost stabilite mai multe obiective: dezvoltarea, pentru viitorii absolvenți, a unei rețele de accesare a informațiilor de pe piața muncii, dezvoltarea „soft skills” (abilități de angajare: realizarea unei scrisori de intenție, a unui CV de tip European și ponturi pentru prezentarea la interviul cu angajatorul) pentru un număr de 60 de studenţi în anii terminali din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, viitori absolvenți și facilitarea întâlnirii absolvenților promoției 2012 ai UAB cu oferta existentă pe piața locurilor de muncă.

Asociația Alumni UAB a realizat acest proiect datorită faptului că în ultimii ani accesul pe piața muncii a absolvenților și al studenților a fost tot mai dificil. Încă din facultate, datorită cerințelor financiare destul de ridicate, studenții tind să își caute un loc de muncă, însă acesta, fără o informare și o pregătire, devine destul de greu de obținut. Județul Alba se situează cu un procent de şomaj de 7,96%, la sfârșitul lunii februarie 2012, pe un neplăcut loc 2 în Regiunea 7 Centru și pe locul 5 în țară. Față de luna februarie, în momentul scrierii proiectului, judeţul Alba a ajuns la o rată a şomajului de 6,4% la finele lunii august și se situează pe locul 9 în țară.

În cadrul proiectului, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a pus la dispoziție  logistica necesară pentru desfăşurarea Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți și a oferit sprijin pentru informarea absolvenților cu privire la ofertele existente pe piața muncii. Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a pus la dispoziţie sprijin logistic pentru realizarea workshop-ului şi broșurii „InfoAbsolvent”, dar este de menţionat şi activitatea  Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (la UAB) și Ligii Studenților.

În urma implementării acestui proiect, rețeaua de socializare „Absolvent pe Piața Muncii” numără 646 de membri care primesc prin intermediul acestei rețele oferte de locuri de muncă sau de formare. De asemenea, s-au distribuit peste 450 de broșuri. În cadrul workshop-ului de „soft-skills”, au participat 46 de persoane. La Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, care s-a desfășurat în 28 septembrie, au participat aproximativ 400 de absolvenţi, dintre care 226 au completat chestionare de angajare şi aşteaptă răspunsul angajatorilor.

Proiectul”Absolvent pe Piaţa Muncii” a fost finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Liga Studenților.

 

 

 

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Atenție, șoferi! RESTRICȚII de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, valabile până LUNI dimineața. Tronsonul vizat

Publicat

politie

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat vineri după-amiaza, că sunt restricții de circulație pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu, până luni.

De vineri, 30 octombrie, ora 15:30, până luni, 2 noiembrie 2020, ora 8:00, circulația este restricționată pe sensul Deva (Sebeș)-Sibiu al autostrăzii A1 Sibiu-Deva, între kilometrii 273 – 272+800 de metri, pe raza localității Săliște, județul Sibiu, din cauza unor lucrări de reparații la rosturile de dilatație.

Traficul este restricționat pe banda de urgență și pe banda numărul 1.

Poliția recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare și să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bibliotecile municipale şi judeţene să fie adaptate ca incubatoare de afaceri. Propunere a patronatului IMM

Publicat

carti

Bibliotecile municipale şi judeţene pot fi adaptate pentru a funcţiona inclusiv ca nişte incubatoare de afaceri destinate încurajării elevilor să îşi dezvolte spiritul de afaceri, i-a transmis, vineri, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, prim-ministrului Ludovic Orban, în cadrul evenimentului „Topul Naţional al Firmelor Private din România”.

Liderul organizaţiei patronale a IMM-urilor i-a propus şefului Guvernului să adopte mai multe măsuri de stimulare a dezvoltării antreprenoriatului în rândul tinerilor din comunităţile locale.

„Primul lucru pe care trebuie să-l facem într-o perioadă de criză este să insuflăm din nou spiritul antreprenorial în rândul tinerilor – şi aici noi susţinem un nou program pentru start-up-uri: de data asta să-l ducem către comunităţi, să-l coroborăm şi să aşezăm în comunităţi şi nişte laboratoare de robotică sau makerspace, le-am numit noi, tocmai pentru a ajuta întreprinderile la început de drum să se dezvolte, să lucreze împreună. În aceste laboratoare putem aduce şi elevii să participe şi ei, să înveţe ce înseamnă programarea, să înveţe ce înseamnă digitalizarea şi, într-o discuţie pe care am avut-o zilele trecute cu preşedintele nostru de onoare, profesorul Ovidiu Nicolescu, dânsul mi-a dat o idee foarte bună. Mi-a zis că a văzut acest lucru în Finlanda, aceste makerspace făcute în biblioteci. Avem şi noi biblioteci judeţene, biblioteci municipale, care pot fi folosite şi a căror destinaţie poate fi extinsă spre acest tip de activităţi. De asemenea, şcoli dezafectate care pot fi folosite pentru dezvoltarea acestor tipuri de incubatoare de afaceri”, a afirmat Florin Jianu.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor i-a cerut din nou premierului să înfiinţeze un minister pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

„Considerăm că trebuie luate câteva măsuri instituţionale, iar propunerea noastră şi rugămintea din partea mediului de afaceri e să avem totuşi un minister dedicat întreprinderilor mici şi mijlocii şi digitalizării, pentru că sunt două concepte necesare mai ales în această perioadă. Aţi văzut, întreprinderile mici şi mijlocii sunt şi cele care duc greul crizei, dar şi cele mai dinamice, şi care întotdeauna, după fiecare criză, în 2008 şi 2010, ne-au arătat exact acelaşi lucru: că ele au reuşit să scoată România din criză, au creat cele mai multe locuri de muncă şi au contribuit la competitivitatea economiilor, nu numai româneşti, ci şi la nivel european şi global”, a menţionat Florin Jianu.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Focarul de la centrul pentru persoane cu dizabilități Gârbova: 37 de beneficiari și 6 angajați pozitivi. Precizări DGASPC

Publicat

protectia copilului

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba transmite precizări despre focarul COVID depistat la Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilităţi Gârbova, aflat în subordinea instituției. Potrivit sursei citate, în urma procedurii de testare a salariaților și a beneficiarilor din cadrul centrului, rezultatul privind infectarea cu noul coronavirus a fost pozitiv pentru 43 de persoane (6 angajați și 37 beneficiari).

”Starea de sănătate a beneficiarilor este bună, până în prezent au fost internați în unități sanitare doi beneficiari. La nivelul unității rezidențiale, monitorizarea nivelului saturației de oxigen din sânge și a temperaturii  beneficiarilor este asigurată de către medicul centrului și asistentele medicale.  De asemenea, este menținută legătură permanentă cu un medic infecționist și medicul de familie, în vederea stabilirii schemei de tratament adaptată fiecărui beneficiar.

Beneficiarii negativi au fost izolați într-o zonă separată de cei pozitivi, în funcție de complexitatea afecțiunilor medicale. Starea lor de sănătate este monitorizată permanent de personalul din cadrul serviciului social”, transmite DGASPC.

Potrivit sursei citate, activitatea personalului din cadrul centrului a fost organizată în așa fel încât să se limiteze la maximum interacțiunea dintre beneficiari, dar și între personalul aflat de serviciu.

Se derulează permanent acțiuni de igienizare și dezinfectare a spațiilor și a obiectelor, sunt asigurate stocurile de materiale și echipamente de protecție și se aplică toate dispozițiile și recomandările Direcției de Sănătate Publică Alba.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Ninsoare pe pârtiile de schi de la Șureanu. Un strat subțire de zăpadă s-a așternut peste munte

Publicat

Un strat subțire de zăpada s-a așternut pe pârtiile de schi de la Șureanu, vineri dimineață. 

Un cititor Alba24 a trimis o serie de fotografii, surprinse în zonă.

Vine iarna în Șureanu

Zona Munților Șureanu este în general cea în care se înregistrează în fiecare an primele ninsori din județul Alba (Vf. Pătru 2130 m, Vf. Șureanu 2059 m) și totodată ultimul loc în care vine primăvara.

În urmă cu aproximativ o săptămână, a nins și în Luncile Prigoanei, în apropiere de Șureanu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate