Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul „Absolvent pe Piaţa Muncii” a ajuns la final. Peste 200 de tineri din Alba au completat chestionare de angajare

Publicat

Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a prezentat, vineri, informaţii privind finalizarea proiectului derulat în perioada mai-octombrie 2012, „Absolvent pe Piața Muncii”. Scopul acestuia a fost facilitarea mobilităţii studenților din anii terminali ai Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, viitori absolvenți, între sistemul de învăţământ şi piaţa muncii.

Pentru atingerea scopului au fost stabilite mai multe obiective: dezvoltarea, pentru viitorii absolvenți, a unei rețele de accesare a informațiilor de pe piața muncii, dezvoltarea „soft skills” (abilități de angajare: realizarea unei scrisori de intenție, a unui CV de tip European și ponturi pentru prezentarea la interviul cu angajatorul) pentru un număr de 60 de studenţi în anii terminali din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, viitori absolvenți și facilitarea întâlnirii absolvenților promoției 2012 ai UAB cu oferta existentă pe piața locurilor de muncă.

Asociația Alumni UAB a realizat acest proiect datorită faptului că în ultimii ani accesul pe piața muncii a absolvenților și al studenților a fost tot mai dificil. Încă din facultate, datorită cerințelor financiare destul de ridicate, studenții tind să își caute un loc de muncă, însă acesta, fără o informare și o pregătire, devine destul de greu de obținut. Județul Alba se situează cu un procent de şomaj de 7,96%, la sfârșitul lunii februarie 2012, pe un neplăcut loc 2 în Regiunea 7 Centru și pe locul 5 în țară. Față de luna februarie, în momentul scrierii proiectului, judeţul Alba a ajuns la o rată a şomajului de 6,4% la finele lunii august și se situează pe locul 9 în țară.

În cadrul proiectului, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a pus la dispoziție  logistica necesară pentru desfăşurarea Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți și a oferit sprijin pentru informarea absolvenților cu privire la ofertele existente pe piața muncii. Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a pus la dispoziţie sprijin logistic pentru realizarea workshop-ului şi broșurii „InfoAbsolvent”, dar este de menţionat şi activitatea  Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (la UAB) și Ligii Studenților.

În urma implementării acestui proiect, rețeaua de socializare „Absolvent pe Piața Muncii” numără 646 de membri care primesc prin intermediul acestei rețele oferte de locuri de muncă sau de formare. De asemenea, s-au distribuit peste 450 de broșuri. În cadrul workshop-ului de „soft-skills”, au participat 46 de persoane. La Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, care s-a desfășurat în 28 septembrie, au participat aproximativ 400 de absolvenţi, dintre care 226 au completat chestionare de angajare şi aşteaptă răspunsul angajatorilor.

Proiectul”Absolvent pe Piaţa Muncii” a fost finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Liga Studenților.

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax