Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul ambiţios al unui părinte: Vrea să construiască un spital pentru copii în România. Cetăţenii pot ajuta cu 1 leu

Publicat

1 leu pentru spital Mai multe persoane vor să contribuie la construirea primului centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România. Alex Zamfir, un tată ”cu normă întreagă”, este iniţiatorul proiectului ambițios, „Dă-mi 1 leu, te rog!”, alături de alţi zece prieteni.

După ce au conștientizat cât de gravă este situaţia spitalelor pentru copii din România și faptul că mulți părinți se văd obligați să caute tratament în altă țară, tânărul fin Bucureşti a decis să pornească o adevărată campanie de strângere de fonduri şi să realizeze un spital pediatric privat.

Aportul celor care vor să vină în ajutorul acestui centru medical este de 1 leu. Puteţi să vă controlaţi buzunarele sau să păstraţi restul de la pâine şi ţigări şi să donaţi 1 leu pe 1leu.org

”Dă-mi 1 leu, te rog! Ca să construim un spital pentru copii“. Acesta este mesajul cu care a început o campanie online pentru strângerea de fonduri destinate construirii primului centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România.

Spitalul va fi deținut și operat de o fundație care îi va avea ca membri fondatori pe cei 11 oameni care și-au asumat deja acest proiect. De asemenea, fondatorii proiectului doresc construirea spitalului fără a solicita sau primi vreun ban de la stat sau autorități.

Fondurile vor fi doar din donații și sponsorizări oferite de persoane fizice și juridice private, române sau străine, fonduri europene sau de alt gen (exclus bani publici românești).

”Ne dorim ca acest spital să fie construit de noi toți pentru copiii noștri”, transmit cei implicați.

”Ne trebuie doar 80.000.000 ron! Da, ați citit bine: optzeci de milioane de ron! Nu, nu am înnebunit și nici nu este o glumă proastă. Să vă explic: dacă fiecare român care trăiește în această țară ar dona 1 leu o dată la 9 luni am strânge această sumă în 3 ani. Adică exact ceea ce ne-am propus și noi.

De ce vrem să-l construim? Din atât de multe motive, din care o să-mi permit să amintesc aici doar 3: pentru că niciun copil nu ar trebui să sufere de cancer, pentru că nu există un astfel de spital în România și pentru că e atâta nevoie de el.

Sunt 10 oameni minunați care au ascultat povestea unui al 11-lea “nebun” despre cum pot ei schimba în bine România doar pentru că își propun acest lucru și nu se lasă intimidați de atât de multe “NU”-uri pe care probabil le vom auzi pe parcurs”, spune Alex Zamfir.

Până luni, 2 martie s-au strâns 6.426,35 RON şi 23,64 euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax