Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul ”Antrenat de Majorat” a ajuns la 120 de liceeni din orașul Alba Iulia

Publicat

antrenat pentru majorat

Asociația ”Joc Responsabil” a desfășurat vineri cel de-al șaptelea seminar din acest an din cadrul proiectului Antrenat de Majorat, la Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia. Proiectul este dezvoltat și implementat de Asociația ”Joc Responsabil” cu sprijinul financiar al Game World.

Sub forma unor discuții interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert și ambasador al Asociației ”Joc Responsabil”, le-a vorbit celor 120 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a ale Colegiului Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia despre conceptul de noroc, ce este cu adevărat important în relaționarea socială și cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților. De asemenea, a subliniat modul în care adolescenții trebuie să se poziționeze în raport cu valoarea și câștigarea banilor și a vorbit despre modalitățile de afirmare a adolescenților altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani.

„Proiectul Antrenat pentru Majorat își propune să abordeze adolescenții din mai multe perspective – jocuri, bani, prietenie, noroc – precursori care pot duce la tulburarea de control în jocul de noroc. Dacă educăm adolescenții, vom avea viitori adulți care, dacă vor dori să consume servicii de joc de noroc, o vor face în cunoștință de cauză”, a spus Dr. Cristian Andrei.

Alături de Alba Iulia, anul acesta proiectul ”Antrenat de Majorat” va mai ajunge în Botoșani, Brăila, București, Buzău, Cluj-Napoca, Galați, Iași, și Vaslui. De la lansarea sa, în toamna anului 2017 și până în prezent, proiectul ”Antrenat de Majorat” a ajuns în 12 orașe, la peste 2.500 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a din 18 licee.

„Piața jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult în ultimii ani, iar operatorii din această industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie să acționeze astăzi astfel încât să fie responsabili față de toți cei cu care interacționează direct și indirect, inclusiv față de comunitatea în care își desfășoară activitatea. Știm cu toții că, practicate fără măsură, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majorat ne propunem să contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile față de jocurile de noroc”, spune Liviu Popovici, președintele Asociației ”Joc Responsabil”.

„Proiectul Antrenat de Majorat chiar a reușit să <antreneze> și să cucerească sufletele adolescenților noștri care au fost încântați de atmosfera relaxată și degajată pe care Dr. Cristian Andrei a reușit cu profesionalism să o ofere acestora, antrenându-i în discuții libere timp de două ore”, spune profesor Genoveva Teișan, coordonatorul proiectului în cadrul Colegiului Tehnic ”Apulum”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Joc IRESPONSABIL

    luni, 03.06.2019 at 21:02

    Cred ca am innebunit cu totii. Si mai ales cei care permit intrarea in licee a unor astfel de tampenii. Adica, cum ar veni, Asociatia Jocurilor de Noroc le transmite tinerilor ca de la 18 ani pot juca, dar responsabil. S-au dus in licee chipurile sa previna „stari patologice” dar in fapt sa cultive viitorii consumatori de jocuri de noroc. Sa le transmita elevilor ca pot juca si pierde bani cu calm, stapani pe ei. Rusinos pt cei care au facilitat asta. Normal ca tinerilor le-a placut. S-au inscris la rand, pt a merge in scoli, Asociatia Producatorilor de Alcool, urmeaza Asociatia Cultivatorilor de Canabis, cea din Olanda, fireste, doar facem totul legal in scoli, se stie. Ce prosteala! ISJ-ule, unde esti? Sau ai fost, te pomeni, la intalnirea cu norocul si tu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax