Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Proiectul bugetului pe 2011 a trecut de Comisiile din Parlament

Publicat

deputati

Proiectul bugetului de stat aferent anului 2011 a trecut de discuţiile Comisiilor de Buget-Finanţe şi specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor, în acest week-end, în forma propusă de Guvern, în cuantum de 47,8 miliarde lei, Opoziţia reuşind să obţină aprobarea a doar trei amendamente, din cele peste 11.000 depuse. Este vorba despre opţiunea IMM-urilor de a plăti impozit cotă unică sau 3% din cifra de afaceri, majorarea bugetului ÎCCJ cu 52 de milioane lei şi criterii transparente de finanţare în cazul programelor naţionale şi a repartizării sumelor pentru reabilitarea drumurilor. Chiar dacă au obţinut concesii în trei domenii, reprezentanţii Opoziţiei contestă forma în care a fost aprobat bugetul, până la această etapă.

La bugetul Ministerului Finanţelor a fost adoptat un singur amendament, prin care încadrarea în numărul maxim de posturi în minister, prevăzut pentru 2011, se va face în trei luni de la adoptarea legii bugetului, având în vedere că numărul posturilor finanţate va fi cu 2.000 mai mic, de la 33.000 la 31.000.

Tot duminică, a fost adoptat de comisii şi raportul la proiectul Legii asigurărilor sociale de stat pe anul 2011, fiind menţinută forma iniţiatorului – cu un cuantum de 42,9 miliarde lei, cu 11,4% mai mult fa-ă de 2010. Reprezentanţii Ministerului Muncii au precizat că, în forma propusă, există suficiente resurse pentru plata pensiilor integral, pentru cei 4, 78 milioane de pensionari din sistemul public, 81.000 de pensionari din sistemul MApN, 66.000 din sistemul ordinii publice şi 8.800 din sistemul de securitate naţională. Punctul de pensie luat în considerare a fost cel de  732,8 lei, la o pensie medie lunară de 749 lei. Au fost estimate venituri totale, pentru proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat, de 47,893 miliarde le, iar cheltuielile vor fi distribuite în proporţie de 98,6% pentru plata pensiilor, 1,4 % pentru administrarea fondurilor şi 1% pentru transmiterea lor prin Poşta Română. De asemenea, tot la capitolul cheltuieli, pentru asigurări de accidente de muncă şi boli profesionale, 86,6% din cheltuieli sunt alocate asistenţei sociale, 2,6% – contribuţiilor de sănătate pentru persoanele aflate în concediul medical şi 8,8% – cheltuielli de funcţionare a sistemului.

Luni, cele două rapoarte vor intra în plenul Parmalentului, pentru a fi dezbătute şi adoptate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax