Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Proiectul care elimină obligativitatea cvorumului în Parlament, contestat de Opoziţie

Publicat

deputati

Iniţiat, luni, de reprezentanţii PD-L în Parlament, proiectul prin care se modifică Regulamentul de funcţionare a Camerei Deputaţilor şi se introduce doar necesitatea majorităţii celor prezenţi la şedinţă a fost adoptat, marţi, de deputaţi, tot în absenţa celor de la PSD şi PD-L. Aceştia din urmă susţin că vor reclama actul la Curtea Constituţională.

Astfel, scandalul din Parlament continuă, dat fiind faptul că şi marţi membrii Opoziţiei au părăsit sala de şedinţă condusă de Roberta Anastase. Proiectul amintit  a fost creat de PD-L în ideea deblocării activităţii parlamentare, astfel încât să nu mai depindă de prezenţa unui cvorum obligatoriu ţinând cont de componenţa forului legislativ şi prevede că propunerile de lege vor fi discutate, aprobate sau respinse în Biroului Permanent al Camerei prin votul „celor prezenţi”. Probabil în replică faţă de contestarea pe care membrii Opoziţiei au susţinut-o de două luni, privind „fraudarea” votului pentru Legea Pensiilor, prin boicotul activităţii parlamentare, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, după adoptarea proiectului din acest caz: „Sunt 173 voturi pentru deblocarea lucrărilor Camerei Deputaţilor”. În plus, Anastase a mai spus că parlamentarilor absenţi li se va tăia 21% din diurnă, pentru lipsa de la vot.

De adoptarea Legilor Salarizării unitare, de exemplu, blocată şi ea de criza din Parlament depinde elaborarea bugetului de stat pentru anul 2011, o condiţie dată şi de fondurile internaţionale de finanţare cu care România are acord încheiat. Executivul încearcă să urgenteze adoptarea acesteia prin asumarea angajării de către acesta în Parlament, în data de 22 noiembrie. Potrivit premierului Emil Boc, proiectul privind salarizarea cuprinde, de fapt, două legi: o lege-cadru privind grila de salarizare, cu coeficiente de departajare între 1 şi 15 de la cel mai mic la cel mai mare salariu şi o lege de aplicare a salarizării pentru anul 2011.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax