Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul „Clownio”: Spectacol de pantomimă şi concert de pian oferite de voluntarii din Franţa, copiilor de la casele de tip familial din Alba Iulia

Publicat

Copiii de la mai multe case de tip familial din Alba Iulia au uitat de greutăţile zilnice, cu ajutorul unui grup de tineri voluntari din Franţa şi România. Aceştia au organizat pentru micuţi un spectacol de pantomimă, iar, timp de 2 ore, au urmărit, pe fundalul unui concert de pian, relatarea unei povestiri în care un tânăr aventurier şi două fete caută o comoară, apoi s-au jucat cu personajele, au făcut animale din baloane, au cântat şi au desenat alături de prietenii lor francezi şi români.

Săptămâna trecută, copiii ocrotiţi în Casele de tip familial nr. 9, 10, 11  şi Casele de tip familial „Sfânta Maria” şi „Sfânta Ana” Alba Iulia au primit vizita unui grup de tineri francezi voluntari (6 studenţi) care fac parte din Asociaţia „Paume de Lune” din Nantes, Franţa. Ei au fost însoţiţi de 5 voluntari români, studenţi la Facultatea de litere din Cluj-Napoca.

Această asociaţie implementează în România proiectul intitulat „Clownio” finanţat prin Programul european „Youth in Action”, care permite schimbul de experienţă între tineri în Europa.

În cadrul acestui proiect, echipa de voluntari care este coordonată de Jourdain Manon Juline a creat un spectacol de teatru de pantomimă, pe care l-a prezentat pentru prima dată într-un spital din Franţa.

Am ales Europa, deoarece am pornit de la principiul că este util să cunoaştem ţările Uniunii Europene din care facem parte, înainte de a merge mai departe şi de a cunoaşte culturi mai diferite. Prima dată ne gândeam să vizităm mai multe ţări ale Europei Centrale şi de Est, dar apoi am preferat dă ne concentrăm doar asupra unei ţări; România a fost una dintre ţările pe care o cunoaştem cel mai puţin, dar totuşi, avem cele mai multe cunoştinţe.

Proiectul are la bază un principiu de solidaritate, se bazează pe schimbul de experienţă şi tocmai de aceea am ales să facem spectacole pentru tinerii de vârsta noastră sau mai mici, deoarece ei reprezintă viitoarea generaţie europeană. Spectacolul este prezentat în întregime de tineri, tocmai pentru a facilita trezirea interesului copiilor asupra altor culturi şi astfel, să favorizăm toleranţa şi respectul pentru celălalt”, a spus Jourdain Manon Juline.

Aceasta a completat că:”Arta ni s-a părut a fi modul cel mai propice prin care să abordăm copiii şi, de asemenea, este modul cel mai simplu prin care putem transmite un mesaj, în ciuda barierei de limbă; în spectacol, limbajul gesturilor este cel care primează, iar copiii înţeleg foarte bine ceea ce se întâmplă.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax