Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul cu cea mai mare finanţare Youthbank, „Hidden Alba Iulia” continuă şi anul viitor. Elevii au realizat un ghid al monumentelor din Alba Iulia

Publicat

Echipa Kalyteros, formată din cinci elevi de la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan”şi Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa”, au prezentat, marţi, rezultatele obţinute în cadrul proiectului „Hidden Alba Iulia”. Aceştia au tipărit şi o broşură „Ghid informativ cu monumente din Alba Iulia”, pe care au vândut-o cu 5 lei, reuşind astfel să îşi suplimenteze şi bugetul de finanţare. Prin intermediul acestui proiect, iniţiatorii şi-au propus creşterea nivelului de cunoaştere a monumentelor din Alba Iulia în rândul tinerilor.

Pentru realizarea proiectului „Hidden Alba Iulia”, liceenii au desfăşurat o serie de activităţi în rândul comunităţii. Acestea au constat într-un tur al Cetăţii pe biciclete, un concurs de “Treasure Hunt” desfăşurat în Alba Iulia, un concurs de fotografie prin intermediul site-ului de socializare Facebook, iar, la final, un spectacol de premiere pentru câştigătorii concursurilor mai sus menţionate.

Preşedintele Fundaţiei Comunitare Alba, Dorin Sava, a precizat că „Hidden Alba Iulia” este unul din cele mai reuşite proiecte din acest an, finanţate prin programul YouthBank. Acesta a adăugat că tinerii au primit cea mai mare finanţare din acest program şi au reuşit să îşi depăşească bugetul de aproximativ 2.500 de lei, cu un venit suplimentar de 3.000 de lei, din vânzarea ghidului şi a bandanelor inscripţionate cu „Hidden Alba Iulia”. Liceenii îşi propun ca banii strânşi să îi folosească pentru finanţarea unui astfel de proiect şi anul viitor, care să aibă aceeaşi tematică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax