Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul cultural „Made in Aiud”, ediția a III-a. JOI, spectacol de teatru, la Colegiul „Bethlen Gabor”

avatar

Publicat

Publicitate

Pentru al treilea an consecutiv, municipiul Aiud va fi gazda Companiei de teatru Procédé Zebre, în cadrul parteneriatului cultural dintre municipalitatea aiudeană și orașul Cusset – Vichy din Franța.

În Anul Centenarului, Compania de teatru Procédé Zebre organizează trei spectacole în România, respectiv în municipiul Aiud, la Muzeul Național de Artă din Cluj – Napoca și la Castelul Bran.

Proiectul „În Zorii Dictatorilor”, pregătit pentru publicul aiudean, se va desfășura în data de 12 iulie 2018, de la ora 21:30, la Colegiul Național Bethlen Gabor.

12 elevi aiudeni, coordonați de prof. Gâlea Gabriela, împreună cu 7 elevi din Hida (jud. Sălaj), coordonați de prof. Daniela Ardelean și actorii profesioniști ai companiei de teatru Procédé Zebre vor pune în scenă un spectacol în care va fi prezentată drama deținuților politici închiși și uciși în închisoarea de la Aiud.

„De asemenea, spectacolul se dorește a fi și o formă de alertare, un semnal de alarmă tras asupra faptului că istoria se poate repeta oricând. Laboratoarele de teatru, așa cum au fost gândite de directorul artistic al Procede Zebre, Fabrice Dubusset, se vor derula ca o curgere de cuvinte, însoțite de sunete din megafoane, poeme ale scriitorilor care au fost închiși în închisoarea comunistă de la Aiud, o listă cu peste 500 de deținuți politici morți la Aiud și texte care mărturisesc suferințele din temnițele comuniste.

Vă așteptăm cu drag la acest spectaco”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Irina Rimes a ales-o!!! Antinia Simion din Alba Iulia a trecut de proba confruntărilor la VOCEA ROMÂNIEI

avatar

Publicat

antinia vocea romaniei

Antinia Simion merge mai departe la show-ul Vocea României. Irina Rimes a ales-o!!! Vineri seara, în cadrul ”confruntărilor” Antinia Simion și Oana Tabultoc au cântat în mumele iubirii, pentru muzică. În final, Antinia a fost alegerea Irinei Rimes pentru etapa knockout-urilor.Aflată pentru prima dată la Vocea României, Antinia Simion, o tânără de 19 ani din […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia aniversează 15 ani de la înființare

avatar

Publicat

asezamant social vasile cel mare alba iulia

Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia aniversează în acest an 15 ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, copiii şi personalul centrului au pregătit un program festiv care a marcat „ziua casei”. Manifestările au avut loc săptămâna aceasta la sediul aşezământului şi au debutat cu oficierea unei slujbe de binecuvântare și au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Alexandra Prața și Rareș Fiț – MISS și MISTER BOBOC 2018, la Colegiul Horea, Cloșca și Crișan din Alba Iulia

avatar

Publicat

balul bobocilor 2018 hcc

Alexandra Prața și Rareș Fiț sunt câștigătorii titlurilor de Miss și Mister Boboc 2018, la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. Totodată, în cadrul evenimentului desfășurat vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, Mirela Vlaic și Sergiu Buhățel au obținut titlurile de Miss și Mister popularitate.În ”cursa” pentru titlul de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Rugăciunea „Tatăl Nostru” va fi modificată. Noul text va fi supus atenției Vaticanului, pentru aprobare

avatar

Publicat

Icoana-Intrarii-Domnului-in-Ierusalim

Un pasaj din rugăciunea ”Tatăl Nostru” va fi modificat. În urma unei adunări generale a episcopilor italieni, a fost aprobată traducerea celei de-a treia ediții a textului ”Roman Missal”, o traducere care a luat mai mult de 16 ani pentru a fi finalizată.Adunarea generală a Conferinţei Episcopale Italiene a aprobat traducerea italiană a celei de-a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate