Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul cultural „Made in Aiud”, ediția a III-a. JOI, spectacol de teatru, la Colegiul „Bethlen Gabor”

Publicat

Pentru al treilea an consecutiv, municipiul Aiud va fi gazda Companiei de teatru Procédé Zebre, în cadrul parteneriatului cultural dintre municipalitatea aiudeană și orașul Cusset – Vichy din Franța.

În Anul Centenarului, Compania de teatru Procédé Zebre organizează trei spectacole în România, respectiv în municipiul Aiud, la Muzeul Național de Artă din Cluj – Napoca și la Castelul Bran.

Proiectul „În Zorii Dictatorilor”, pregătit pentru publicul aiudean, se va desfășura în data de 12 iulie 2018, de la ora 21:30, la Colegiul Național Bethlen Gabor.

12 elevi aiudeni, coordonați de prof. Gâlea Gabriela, împreună cu 7 elevi din Hida (jud. Sălaj), coordonați de prof. Daniela Ardelean și actorii profesioniști ai companiei de teatru Procédé Zebre vor pune în scenă un spectacol în care va fi prezentată drama deținuților politici închiși și uciși în închisoarea de la Aiud.

„De asemenea, spectacolul se dorește a fi și o formă de alertare, un semnal de alarmă tras asupra faptului că istoria se poate repeta oricând. Laboratoarele de teatru, așa cum au fost gândite de directorul artistic al Procede Zebre, Fabrice Dubusset, se vor derula ca o curgere de cuvinte, însoțite de sunete din megafoane, poeme ale scriitorilor care au fost închiși în închisoarea comunistă de la Aiud, o listă cu peste 500 de deținuți politici morți la Aiud și texte care mărturisesc suferințele din temnițele comuniste.

Vă așteptăm cu drag la acest spectaco”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de fenomene METEO PERICULOASE. Cetățenii sunt sfătuiți să se adăpostească

Publicat

vant

Un COD GALBEN de fenomene meteo periculoase a fost emis în această seară de meteorologi. Se anunță viscol și intensificări ale vântului care vor atinge 55-65 de km/h. Atenționarea este valabilă între orele 23.00- 05.00. Cetățenii sunt atenționați că urmează o perioadă de vreme severe și li se recomandă: – Recomandăm conducătorilor auto să se […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Ninsoare și viscol pe Autostrada Sibiu-Sebeș. Drumarii intervin cu utilajele pentru curățarea zăpezii de pe șosea

Publicat

drumari

A început să ningă în mai multe regiuni din România, iar drumarii au fost deja nevoiți să întervină pe mai multe drumuri naționale și chiar pe autostrăzi. Ninsoarea și vântul puternic au ajuns acum și pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș. ”Ninsoarea puternică de la Brasov s-a mutat acum pe Sibiu” a anunțat purtătorul de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ordinul care reglementează taxa impusă băncilor și impozitarea veniturilor din jocuri de noroc, publicat de ANAF

Publicat

ANAF a publicat Ordinul care reglementează declararea noilor taxe introduse de OUG nr. 114/2018, respectiv taxa pe activele financiare datorate de instituțiile bancare și taxa pe veniturile din jocuri de noroc organizate online. Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.114 din 28 decembrie 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Bani de la stat pentru alegeri: Dacă va candida, Mircea Hava va putea cheltui 1,5 milioane de lei la europarlamentare

Publicat

colaj europarlamentare

Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul României, a decis că banii primiți drept subvenții de către partidele poltitice pot fi folosiți în campaniile electorale. Cum românii sunt așteptați la urne de două ori în 2019, pentru europarlamentare și la sfârșit de an pentru alegerea președintelui, la ”umbra” conflictelor din justiție, OUG-ul a trecut fără a face […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate