Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul cultural „Made in Aiud”, ediția a III-a. JOI, spectacol de teatru, la Colegiul „Bethlen Gabor”

Publicat

Pentru al treilea an consecutiv, municipiul Aiud va fi gazda Companiei de teatru Procédé Zebre, în cadrul parteneriatului cultural dintre municipalitatea aiudeană și orașul Cusset – Vichy din Franța.

În Anul Centenarului, Compania de teatru Procédé Zebre organizează trei spectacole în România, respectiv în municipiul Aiud, la Muzeul Național de Artă din Cluj – Napoca și la Castelul Bran.

Proiectul „În Zorii Dictatorilor”, pregătit pentru publicul aiudean, se va desfășura în data de 12 iulie 2018, de la ora 21:30, la Colegiul Național Bethlen Gabor.

12 elevi aiudeni, coordonați de prof. Gâlea Gabriela, împreună cu 7 elevi din Hida (jud. Sălaj), coordonați de prof. Daniela Ardelean și actorii profesioniști ai companiei de teatru Procédé Zebre vor pune în scenă un spectacol în care va fi prezentată drama deținuților politici închiși și uciși în închisoarea de la Aiud.

„De asemenea, spectacolul se dorește a fi și o formă de alertare, un semnal de alarmă tras asupra faptului că istoria se poate repeta oricând. Laboratoarele de teatru, așa cum au fost gândite de directorul artistic al Procede Zebre, Fabrice Dubusset, se vor derula ca o curgere de cuvinte, însoțite de sunete din megafoane, poeme ale scriitorilor care au fost închiși în închisoarea comunistă de la Aiud, o listă cu peste 500 de deținuți politici morți la Aiud și texte care mărturisesc suferințele din temnițele comuniste.

Vă așteptăm cu drag la acest spectaco”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax