Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul de lege prin care hotărârile instanţelor care nu ţin cont de deciziile Curţii Constituţionale devin nule de drept, respins la Comisia juridică din Senat

Publicat

senat Proiectul de lege prin care hotărârile instanţelor care nu ţin cont de deciziile Curţii Constituţionale sunt considerate nule de drept a fost respins de Comisia juridică din Senat. Anterior, Camera Deputaţilor l-a adoptat tacit, iar Senatul este for decizional.

Iniţiatorii susţin că legea ar putea fi aplicată şi celor care au fost condamnaţi pe baza interceptărilor, însă reprezentanţii CSM şi ÎCCJ nu sunt de acord cu proiectul.

Proiectul completează Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, prin introducerea articolului: „Deciziile instanţelor pronunţate prin nesocotirea deciziilor Curţii Constituţionale sunt nule de drept”.

Initiaţiva „doreşte, pe de o parte, să urgenteze activitatea guvernamentală şi legislativă pentru ca termenul de 45 de zile să poată fi respectat pentru toate legile care se găsesc în situaţie de neconstituţionalitate, pe de altă parte introduce o prevedere clară a nulităţii absolute a deciziilor luate prin desconsiderarea deciziei Curţii Constituţionale, protejând astfel cetăţeanul de posibilele neglijente sau abuzuri ale unor magistraţi”, se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă a primit aviz negativ de la Consiliul Legislativ şi a avut raport de respingere din partea Comisiei juridice din Camera Deputaţilor. De asemenea, Guvernul a transmis în punctul său de vedere că nu susţine proiectul.

AICI, proiectul de lege integral.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax