Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiectul de reorganizare teritorială: „Cealaltă Capitală”, Alba Iulia pierde în favoarea Braşovului

Publicat

Proiectul de reorganizare administrativ-teritorială a României va fi asumat de Guvern, în Parlament. Secretarul general PDL, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean a confirmat vineri că iniţiativa executivă presupune reîmpărţirea ţării în 8 judeţe, pe structura regiunilor deja cunoscute: Centru, Nord, Nord-Vest, Sud, Sud-Vest, Sud-Est şi Nord-Est. În această formulă, Alba Iulia pierde în competiţia pentru câştigarea conducerii judeţului Centru.

Ioan Oltean a menţionat capitalele propuse pentru noile judeţe: Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti. Acesta susţine că se doreşte ca alegerile din 2012 să se desfăşoare pe baza noii reorganizări.

Potrivit acestuia, proiectul de lege care vizează modificarea legii de împărţire administrativ-teritorială este în discuţii, se încearcă adoptarea acestuia până la sfârşitul lunii, prin angajarea răspunderii de către Guvern.

Reamintim că şeful statului a înaintat, miercuri, Guvernului, solicitarea de a analiza reorganizarea administrativ-teritorială a României în 8 judeţe de dimensiuni mai mari sau în varianta 7 plus Bucureşti. „Nu se poate privi la o dezvoltare raţională a României în unităţi administrative atât de mici, iar modul cum se utilizează banii europeni pe proiecte foarte mici în interiorul unui judeţ nu este nimic altceva decât ineficienţa utilizării banilor europeni”, susţine Traian Băsescu. Mai mult, acesta a adus în discuţie „corupţia de la nivelul judeţelor”, existenţa unor „familii veşnice, interpartinice”, care „se schimbă, se rotesc, clienţii rămân aceiaşi”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. R

    sâmbătă, 11.06.2011 at 14:41

    Pentru noi, albaiulienii, ar fi mul mai bine ca si capitala regiunii Centru sa fie la Alba Iulia. Daca aceasta va fi la Brasov, orasul cu ursi pe la gunoaiele din spatele blocului, ar fi destul de dificil sa te deplasezi pana acolo doar pentru a-ti face un buletin, alte acte, etc.

  2. Valy C.

    marți, 14.06.2011 at 08:43

    La fel si pentru brasoveni va fi mult mai bine ca si capitala Regiunii sa fie Brasovul, nu-i asa? Sunt albaiulian, imi doresc enorm ca orasul nostru sa fie capitala Regiunii Centru, dar hai sa fim seriosi, ne putem compara cu Brasovul ?

  3. Andreei

    miercuri, 15.06.2011 at 15:58

    Pentru Brasov, faptul ca va deveni capitala inseamna 0,1% la economia lor locala, pentru Alba Iulia vreo 30%. Omeneste si chiar corect ar fi ca Alba Iulia ori Miercurea Ciuc/Sfantu Gheorghe, sa fie capitale. La fel si in celelalte zone, Deva/Resita pentru vest, Vaslui/Piatra Neamt pentru est, Tulcea pentru Dobrogea. Daca nu facem asa, o sa apara diferentele dintre regiuni, impresii ale alora din Timisoara/Brasov/Bucuresti, ca uite noi avem economie puternica, de ce sa dam din banii nostrii la aia din Vaslui/Alba Iulia.

  4. cox

    duminică, 19.06.2011 at 13:07

    Bai fratilor , chiar ati cazut si voi in capcana chiorului? Dar de ce sa impartim din nou Romania? Pt ca sunt ei incompetenti? NU TREBUIE sa fim de acord cu asemenea miscare menita sa aduca si mai mult haos in tara noastra. SA RAMANA TERITORIUL CUM ESTE si sa plece ei de la guvernare ca sunt niste incapabili cum nu a mai avut tara de 20 de ani incoace.

  5. domnu'

    duminică, 19.06.2011 at 18:02

    O reorganizare trebuie facuta, vor fi mai putini baroni locali, dar parearea mea e ca nu trebuie facuta in graba. Incazul regiunii Centru, daca se va merge pe aceasta impartire, capitala cred ca ar trebui sa fie la Sibiu pentru ca are o asezare geografica mai buna fiind in mijlocul regiunii. Daca va fi Brasov atunci majoritatea banilor se vor duce in Valea Prahovei, adica exact acolo unde tot bucurestenii au cel mai mult de castigat.

  6. dsa

    duminică, 08.01.2012 at 18:58

    eu zic sa punem covasna capitala de judet sa impacam pe toata lumea:)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax