Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul Erasmus+ „United in Music”. Elevi și profesori de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, în vizită în Lituania

Publicat

17522784_1393999654003462_5023857310631147639_n Sub egida diversității prin muzică, în perioada 1 – 8 aprilie 2017 are loc în Lituania a patra și ultima reuniune transnațională a profesorilor și elevilor participanți la proiectul Erasmus+ “United in Music”, proiect la care au participat școli partenere din Franța, Italia, Lituania, precum și Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia.

În Lituania, Liceul cu Program Sportiv este reprezentat de grupul de elevi format din Andreea Fulea, Amela Smajlovic, Roxana Petric, Giulia Țigurean și  Denisa Borla. Grupul este însoțit de către prof. Mirela Jurca, coordonatorul proiectului, profesor de limba engleză, precum și de prof. de muzica Ovidiu Popa.

Ca și la întâlnirile precedente, desfășurate în România, la Liceul cu Program Sportiv, în Franța, precum și în Italia, Sardinia, programul participanților la proiect este foarte dens. După întâlnirea tuturor oaspeților din cele 4 țări partenere, la gimnaziul Azuolas, participanții vor avea întâlniri informale în cadrul carora vor cunoaște mai bine țara gazdă, Lituania.

Cei șase elevi români vor continua repetițiile generale, în zilele de marți, miercuri și joi, vor întări legăturile de prietenie formate, interacționând permanent cu partenerii de proiect din celelelte trei țări participante. Programul întâlnirii cuprinde și vizite culturale, care se vor desfășura în satul Marcinkonys, având drept scop vizitarea muzeului etnografic, în satul Zervynos, pentru aprofundarea tradițiilor locale, în Varena, un oraș deosebit de pitoresc, și desigur, în Vilnius, unde vor putea descoperi castelul Trakai și vechiul turn al orașului.

Proiectul se va încheia cu susținerea concertului final în data de 7 aprilie, la centrul cultural din Varena.

Spectacolul folcloric oferit publicului litauanian, la finele reuniunii, va aplica plenar cunoştinţele acumulate, abilităţi, competenţe, prin crearea unui proiect artistic independent şi susţinerea acestuia în faţa publicului alcătuit din colegi, profesori, părinţi și comunitatea locală, fiind astfel şi un exemplu direct de „a învăţa prin a face“, de uniune culturală, realizată prin limbajul universal al muzicii, a transmis prof. Maria Mihălțan, responsabil diseminare proiect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax