Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul ”În noi găsești mereu un sprijin pentru cariera ta”, lansat la Alba Iulia. Formare profesională pentru peste 500 de persoane

Publicat

IMG_0398 La Alba Iulia a fost lansat miercuri proiectul ”În noi găsești mereu un sprijin pentru cariera ta”, ce vizează atragerea şi menţinerea pe piaţa muncii, în vederea creşterii ratei de ocupare, pentru 560 de persoane. Dintre acestea, 65 sunt din Regiunea Centru, 504 vor primi certificare iar 84 dintre participanții certificați vor obține un loc de muncă. Bugetul proiectului este de 7.085.820 lei.

Mai sunt incluse în proiect 330 persoane din Regiunea Nord-Est şi 165 persoane din Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Proiectul propune un set de activități care facilitează accesul la educație prin formare profesională și servicii personalizate de consiliere și asistență, cu accent pe stimularea ocupării tinerilor și a șomerilor de lungă durată, în mediul rural din regiunile de implementare București-Ilfov, Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita), Nord Est (Suceava, Botoșani, Neamț, Iași).  Astfel se dorește realizarea unei rate cât mai mare de ocupare a șomerilor de lungă durată și creșterea ocupării persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, inactive și a persoanelor care au părăsit timpuriu școala.

Proiectul are ca obiective:

– facilitarea accesului la servicii specializate de informare şi consiliere

– orientare în carieră

– consiliere pentru dezvoltarea personală

– îmbunătăţirea capacitatii de ocupare prin promovarea învăţării pe tot parcursul vieţii şi facilitarea accesului la programe de formare profesională

– corelate cu cerinţele pieţei muncii

– asigurarea sustenabilităţii pe termen lung prin oferirea a două programe integrate de cursuri şi înfiinţarea unui centru regional de informare

– consiliere, formare şi mediere profesională

– asistenţă şi consiliere pentru demararea unei afaceri

Proiectul oferă informare și consiliere profesională, orientare în carieră, consiliere pentru dezvoltarea personală (13.440 ore/proiect). Proiectul mai furnizează programe de formare profesională pentru un număr de 560 beneficiari, prin programe, astfel:

– 22 programe calificare nivel 1 x 360 ore = 7.920 ore în specializările ”Lucrător în alimentație”, ”Cameristă”, ”Pavator”, ”Frizer”, ”Lucrător în izolații”

– 4 programe calificare nivel 2 x 720 ore = 2880 ore în specializarea ”Operator introducere validare prelucrare date”

– 11 programe de specializare x 120 ore = 1320 ore în specializările ”Inspector SSM” și ”Competențe antreprenoriale”

Grupuri de persoane vizate:

– Persoane care au părăsit timpuriu şcoala : 15

– Persoane în căutarea unui loc de muncă: 80

– Persoane inactive: 80

– Şomeri de lungă durată: 217

– Şomeri peste 45 de ani: 55

– Şomeri tineri: 40

– Şomeri de lungă durată tineri: 73

Beneficiarul proiectului este S.C. Kubert HPS S.R.L. în parteneriat cu S.C. Memo Consult KR S.R.L., S.C. Industrial Euro Star S.R.L., S.C. Decorsim S.R.L. şi S.C. Egregor Marketing S.R.L. Se implementează în perioada aprilie 2014 – septembrie 2015.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-1013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară 5, Domeniul major de intervenţie 5.1. Bugetul proiectului este de 7.085.820 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax