Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul legii pentru salarizarea unitară a fost depus la Parlament. Care sunt modificările

Publicat

dep

camera deputatilor Proiectul legii salarizării unitare a fost depus luni la Parlament. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a precizat că, față de forma prezentată public acum două săptămâni, au apărut mici modificări, în special în ceea ce privește coeficienții salariali din Educație.

Modificările ar fi fost operate ca urmare a discuțiilor care au avut loc, în ultima perioadă, cu sindicatele din învățământ.

Întrebată despre înlocuirea tichetelor de masă cu norma de hrană, ceea ce ar însemna pentru unii bugetari, per ansamblu, câteva sute de lei anual în minus, Olguța Vasilescu a declarat că s-a ales varianta normei de hrană pentru că ar fi mai sigură și că tichetele „nu se dădeau pentru toți salariații”.

După cum au dat asigurări reprezentanții PSD, proiectul legii salarizării unitare ar urma să fie adoptat în Parlament până în luna iunie, pentru a se putea aplica de la 1 iulie.

Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, a avertizat că, dacă legea va fi adoptată în forma prezentată, în 2022 statul român va cheltui cu salariile bugetarilor jumătate din veniturile colectate la buget, ceea ce înseamnă că nu vor mai fi bani pentru aproape nimic.

Ca principiu general, raportul dintre salariul de bază minim și cel maxim în sectorul bugetar ar urma să se reducă la 1 la 12 (față de 1 la 15, cât este în prezent). „Prin această măsură, salariile de bază aflate la baza piramidei salariale vor înregistra o creştere accentuată , în jur de 100%, această creştere fiind din ce în ce mai mică pentru salariile aflate în partea superioară a piramidei salariale”, se arată în proiectul de lege.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax