Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul Legii Turismului: Închisoare de până la trei ani sau amenzi de maxim 50.000 de lei pentru construcțile fără autorizație

Publicat

olaresti, cabana Proiectul privind Legea Turismului a fost publicat în dezbatere publică vineri, 26 iunie, de către Ministerul Economiei. Acesta prevede, printre altele, închisoare de până la trei ani sau amenzi de maxim 50.000 lei pentru construcțiile ridicate fără autorizație în areale turistice.

Proiectul de act normativ prevede ca infracțiuni „executarea în areale turistice fără autorizație de construire sau de desființare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, a altor construcții sau dotări decât cele admise în condițiile legii”, precum și continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente. Aceste infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda de la 10.000 lei la 50.000 lei.

De asemenea, nerespectarea prevederilor privind întretinerea și igienizarea zilnică a plajei închiriate, neamenajarea plajei la începutul sezonului turistic estival, neasigurarea lucrărilor de canalizare și alimentare cu apă până la zona limitrofă plajei se amendează cu sume cuprinse între 10.000 și 30.000 lei.

Pentru circulația sau staționarea autovehiculelor pe plajă, permiterea campării pe plaja cu destinație turistică, dar și pentru permiterea realizării de activități de comerț ambulant pe plajă sunt prevăzute amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

Totodată, operatorii economici autorizați în domeniul turismului au obligația ”să funcționeze cu personal calificat, specializat, perfectionat și autorizat, în conformitate cu reglementarile și normele de specialitate în vigoare”.

În ceea ce priveste formarea profesionala, se specifică faptul că este permisă dobândirea competențelor profesionale în domeniul turismului prin „practicarea unor activități specifice sectorului turistic direct la locul de muncă sau autoinstruirea”.

Proiectul de act normativ mai prevede că operatorii economici din turism care dețin structuri de primire turistice în stațiuni au obligația să renoveze exterioarele clădirilor de orice tip în care își desfășoară activitatea de cazare, alimentație publică, agrement, transport turistic, tratament balnear, în vederea asigurării aspectului general al clădirii.

În momentul de față, sectorul de turism din România este reglementat printr-o serie de acte normative de rang diferit, având același obiect și fiind reglementate de acte normative separate și distincte din punct de vedere juridic.

Proiectul de Lege a Turismului reglementează organizarea, coordonarea, promovarea și dezvoltarea turismului, considerat domeniu de importanță strategică și ramură prioritară a economiei naționale, precum și managementul resurselor turistice „în conformitate cu principiile echității, competitivității, sustenabilității și dezvoltării durabile”. Legea turismului se aplică tuturor formelor de turism precum și tuturor persoanelor fizice și juridice care prestează servicii sau desfășoară activități turistice.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax