Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Proiectul de la Roșia Montană trece în portofoliul ministrului Dan Șova. Exploatarea aurului va demara dacă sunt îndeplinite trei condiții

Publicat

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, pentru HotNews.ro, ca proiectul exploatarii aurifere de la Rosia Montana va trece in portofoliul lui Dan Sova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura. Ponta a declarat ca proiectul va demara daca vor fi indeplinite trei conditii: respectarea standardelor de mediu, cresterea redeventelor si cresterea participațiunilor statului român în afacere. „Dan Sova nu trebuie sa se mai ocupe de deszapeziri, de sare si de polei, ci de mari proiecte”, a spus Ponta.

Intrebat dacă e pentru sau impotriva exploatarii aurului de la Rosia Montana, Ponta a spus: „Nu mi-am modificat pozitia publica si nici cea personala. Sint trei conditii: standardele de mediu, redeventele si participarea statului roman. Cind aceste trei se indeplinesc, poate să inceapă. Dar deocamdata nu sint indeplinite… Trebuie facuta o negociere, pentru ca altfel o sa avem un proces”.

Ponta a adaugat ca negocierea cu investitorul va incepe „imediat”, cind proiectul va trece in portofoliul lui Dan Sova, la mari proiecte, „pentru ca e un mare proiect”.

„Participarea statului roman ar trebui marita. Nu stiu cât, nu negociez eu așa ceva. Dar prima conditie care trebuie indeplinita e cea de mediu”, a mai spus Victor Ponta.
Proiectul de la Rosia Montana este blocat de aproape 10 ani, în asteptarea acordului de mediu care sa permita inceperea exploatarii aurului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Dionis

    sâmbătă, 26.01.2013 at 18:33

    Sper, ca niciodata, sa nu inceapa acest proiect, cu urmari catastrofale pentru mediu si, implicit, pentru tot ce inseamna viata!!!

    • Anda

      duminică, 27.01.2013 at 13:21

      nu ai de unde sa stii de acum daca vor fi urmari catastrofale. ar insemna ca presupui automat un accident, ceea ce ar insemna ca nu numai in cazul acestui proiect, dar in cazul oricarei afaceri, domenii, etc presupui automat ca s-ar intampla un dezastru. La Rosia Montana este cel mai putin probabil, prin tehnologia folosita, barajul cel mai sigur din lume si precedentele din tari mai dezvoltate ca Romania, ca Suedia sau Finlanda

    • Bobi

      luni, 28.01.2013 at 13:40

      Catastrofa e cand cineva ca tine deschide gura despre proiectul de la Rosia, chiar daca nu a fost niciodata acolo. La fel se numeste catastrofa, cand oameni platiti lanseaza zvonuri false despre Rosia Montana, iar altii le iau de buna credinta.

  2. HaHaHa

    duminică, 27.01.2013 at 16:08

    Da, atat timp cat nu se umbla pe sub masa cu ce „descoperiri” fac ei la RM, nu ma deranjeaza o exploatare. Statul si implicit publicul sa fie informat cu tot ce se face. Problema o reprezinta acele depozite auxiliare de diverse elemente de care goldie nu prea vrea sa vorbeasca. Una e cat se minte in presa ca ar fi valoarea si altele sunt acele lucruri facute pe ascuns…. ca la noi, romanii.

  3. Cetateanul

    luni, 28.01.2013 at 13:44

    HaHaHa, ai pomenit de depozite auxiliare si automat postacii de serviciu s-au ascuns. Cele mai relevante date pana la ora actuala le gasim pe

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax