Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul normelor de aplicare a TVA la încasarea facturii, publicat de Ministerul Finanţelor

Publicat

Sistemul TVA la încasare se va aplica doar de către persoanele impozabile cu locaţia activităţii în ţară, potrivit proiectului de norme metodologice publicat de Ministerul Finanţelor. Astfel, de la 1 ianuarie 2013, unele categorii de contribuabili sunt excluse de la acest sistem, indiferent de cifra de afaceri.

Este vorba despre neplătitorii de TVA, cei care sunt parte dintr-un grup fiscal şi persoanele impozabile care au sediul activităţii economice în afara României, însă au sediu fix în ţară, fără personalitate juridică (de exemplu, sucursalele şi persoanele impozabile care nu sunt stabilite în ţară, însă sunt înregistrate în România în scopuri de TVA, direct sau prin reprezentant fiscal).

Decizia de aplicare a sistemului TVA la încasare doar pentru persoanele impozabile care au sediul activităţii economice în România a fost motivată de MFP prin necesitatea unei administrări corecte a acestuia.

Cifra de afaceri în limita plafonului de 2.250.000 lei se calculează pe baza datelor raportate în deconturile de TVA. De asemenea, actualele cerinţe de TVA privind facturarea electronică se revizuiesc pentru a îndepărta sarcinile existente şi barierele din calea utilizării sistemului, însă facturile pe suport de hârtie şi cele electronice vor fi tratate în acelaşi mod. Facturile trebuie să reflecte livrările reale, astfel că ar trebui garantate autenticitatea, integritatea şi lizibilitatea acestora.

„Persoanelor impozabile nu ar trebui să li se impună utilizarea niciunei tehnologii de facturare electronică specială”, se mai arată în proiect.

Sursa: money.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax