Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul pedepsei cu închisoarea pentru datornici, modificat la Senat. Care sunt noutățile

Publicat


inchisoare

Proiectul privind închisoarea pentru datornici a fost avizat favorabil, marți, de Comisia de buget-finanțe din Senat, însă cu unele modificări.

Amendamentele au fost propuse de Consiliul Economic și Social (CES). A fost eliminat articolul 6, respectiv cel referitor la închisoarea pentru datornici, dar a rămas articolul 9, în varianta inițială a proiectului, ce prevede pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani (față de 2-8 ani cât este acum în vigoare) pentru infracțiuni de evaziune fiscală, potrivit hotnews.ro.

În ceea ce privește plafoanele, acestea au crescut de la 100.000 euro la 1 milion de euro, iar pentru mai marii evazioniști de la 500.000 euro la 5 milioane euro.
Dacă prejudiciul e mai mare de 1 milion euro, persoana care a făcut evaziune riscă închisoarea între 2 ani și 8 luni – 9 ani și 3 luni, față de varianta actuală a legii în vigoare care la 100.000 de euro era închisoare de la 7 la 13 ani.

În ceea ce privește prejudiciul mai mare de 5 milioane lei, pedeapsa cu închisoarea va fi de între 3 ani – 10 ani. În prezent, pedeapsa este între 9 și 15 ani închisoare.

sursă: hotnews.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

RECHIZITORIU: Amănuntele teribile din dosarul crimelor de la Caracal. Mecanismul ororilor, pus în funcțiune în ”casa groazei”

Publicat

Amănunte teribile ies la iveală odată cu trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă, suspectat de a fi criminal în serie. Potrivit rechizitoriului și unui raport al FBI, acesta ar fi fost capabil de violență extremă, fiind total lipsit de compasiune și autocontrol. Casa sa a fost transformată într-o închisoare. Patul metalic, sudat în perete, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de ceață și polei în Alba și în alte șapte județe din țară. Localitățile vizate

Publicat

ceata noaptea

Meteorologii au emis, vineri seara, avertizări Cod Galben de ceață valabile în zona joasă a județului Alba și în alte șapte județe din țară. Potrivit ANM, până la ora 2.00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m. Pe arii restrânse se va depune chiciură sau […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia renovează spațiul în care va funcționa HUB-ul tehnologiei din proiectul susținut de Google

Publicat

Primăria Alba Iulia a început demersurile de pregătire a spațiului în care va funcționa proiectul-pilot derulat de Digital Nation prin care sute de tineri din Alba vor lucra și învăța timp de un an, alături de mai mulți mentori, diferite aplicații și programe din lumea informaticii. În acest sens, administrația locală a lansat, joi, invitația […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cărțile de identitate cu cip, emise din 3 august 2021. Până când se poate călători în UE cu actualele documente

Publicat

Noile cărți de identitate electronice vor fi puse în circulație începând cu data de 3 august 2021, însă românii vor putea călători în Uniunea Europeană și după această dată cu paşaport valabil, dar şi cu actuala carte de identitate aflată în termen de valabilitate, a declarat comisarul-şef Cătălin Giulescu, şeful Direcţiei de Evidenţa Persoanelor şi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate