Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul pedepsei cu închisoarea pentru datornici, modificat la Senat. Care sunt noutățile

Publicat


inchisoare

Proiectul privind închisoarea pentru datornici a fost avizat favorabil, marți, de Comisia de buget-finanțe din Senat, însă cu unele modificări.

Amendamentele au fost propuse de Consiliul Economic și Social (CES). A fost eliminat articolul 6, respectiv cel referitor la închisoarea pentru datornici, dar a rămas articolul 9, în varianta inițială a proiectului, ce prevede pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani (față de 2-8 ani cât este acum în vigoare) pentru infracțiuni de evaziune fiscală, potrivit hotnews.ro.

În ceea ce privește plafoanele, acestea au crescut de la 100.000 euro la 1 milion de euro, iar pentru mai marii evazioniști de la 500.000 euro la 5 milioane euro.
Dacă prejudiciul e mai mare de 1 milion euro, persoana care a făcut evaziune riscă închisoarea între 2 ani și 8 luni – 9 ani și 3 luni, față de varianta actuală a legii în vigoare care la 100.000 de euro era închisoare de la 7 la 13 ani.

În ceea ce privește prejudiciul mai mare de 5 milioane lei, pedeapsa cu închisoarea va fi de între 3 ani – 10 ani. În prezent, pedeapsa este între 9 și 15 ani închisoare.

sursă: hotnews.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

14 octombrie, Sânta Parascheva. Ce nu ar trebui să faci în această zi de sărbătoare a toamnei

Publicat

Cunoscută și ca ”Sfânta Vineri”, Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată stăpână peste lumea femeilor, dar și apărătoarea călătorilor, păsărilor și animalelor. Se spune că alină suferința, îi mângâie pe cei intristați și-i izbăvește pe cei deznadăjduiți. În ziua de 14 octombrie, când este sărbătorită Sfânta Parascheva, se mai spune că nu se mănâncă nuci, castraveţi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

FOTO: Accident pe DJ 704 Cugir-Vinerea. O persoană rănită după ce un autoturism și un autobuz s-au lovit

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident rutier s-a petrecut duminică seara pe DJ 704 între Cugir și Vinerea. Un autoturism și un autobuz au intrat în coliziune. Autoturismul a suferit avarii majore, ajungând în afara carosabilului. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noile tarife de referință RCA, anunțate de ASF. Ce se întâmplă cu asigurările auto obligatorii

Publicat

asigurare masina rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat recent lista tarifelor de referință RCA, de care asigurătorii țin cont, la stabilirea valorilor de plată pentru asigurările auto obligatorii. Sumele pentru persoane fizice sunt în scădere ușoară, iar cele pentru persoane juridice au rămas la fel. ”Tariful de referință mediu ponderat, pentru segmentul autoturisme-persoane fizice, înregistrează o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 60 de mașini date în urmărire în spațiul Schengen, găsite în România, în ultima săptămână

Publicat

masini furate

Peste 60 de mașini ce erau căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, au fost găsite pe teritoriul României, în ultima săptămână. Potrivit IGPR, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 700 de persoane, 74 […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate