Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiectul platformei de transfer a gunoiului de la Galda de Jos, RESPINS de consilieri. Voicu Paul, supărat: ”Este rea voință”

Publicat

pubele polaris

Platforma temporară de transfer a gunoiului nu va mai fi construită la Galda de Jos, după ce consilierii locali din comună au refuzat în unanimitate proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței de joi, a transmis prefectul de Alba, Nicolae Albu. Viceprimarul cu atribuții de primar din Alba Iulia, Voicu Paul, spune că este vorba despre ”rea voință” din partea acestora, și că de fapt aceștia ar fi trebuit să avizeze doar construcția unui drum de acces, nu a platformei. 

Proiectul a primit un aviz negativ și în comisia de specialitate, potrivit consilierului Gheorghe Petrean.

Platforma temporară nu este dorită nicăieri. Primăria Alba Iulia a intenționat inițial să o construiască la Partoș, însă locuitorii mai multor cartiere au strâns semnături și au protestat, determinând administrația locală să renunțe la proiect.

Polaris M Holding trebuie să renunțe la platforma de la Bărăbanț până la jumătatea lunii martie, când expiră avizul de funcționare. Tot până atunci trebuie să fie funcțională o altă platformă, unde să fie depozitate temporar gunoaiele.

Ce se va întâmpla în continuare

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au spus că în prezent caută alte variante pentru amplasarea platformei temporare. Una dintre acestea este zona adiacentă șoselei de centură a municipiului.

Administrația locală mai încearcă, între timp, prelungirea perioadei de utilizare a platformei de la Bărăbanț, cu încă 30 de zile, pentru a avea suficient timp să o amenajeze pe cea nouă.

Viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul, a declarat că ”doar Alba Iulia va beneficia de această rampă” și că alte localități nu vor avea acces la ea pentru că în afară de Alba Iulia, nici una nu s-a implicat pentru găsirea unei soluții.

Reprezentanții primăriei mai spun că consilierii locali din Galda de Jos nu ar fi trebuit să voteze pentru construcția unei platforme ci doar să avizeze construcția unui drum de acces de la șoseaua principală până la o fermă de bovine, unde ”Polaris” găsise o platformă de depozitare gata betonată și care putea fi folosită.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax