Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul prin care administratorii de bloc puteau lucra cu convenţii civile, respins de Parlament. Rămâne obligaţia contractului de muncă

Publicat

chirie

cartier, alba iulia, blocuri Parlamentul a respins proiectul de lege prin care persoanele fizice puteau lucra ca administratori de bloc în baza convenţiilor civile încheiate cu asociaţiile de proprietari. Prin urmare, prevederile propuse nu se vor aplica şi rămâne în vigoare legea prin care persoanele respective trebuie să aibă contracte individuale de muncă.

Proiectul amintit a fost respins acum doi ani de Senat şi, miercuri, de Camera Deputaţilor, chiar dacă la Comisia Juridică a fost propus pentru adoptare.

În prezent, Legea nr. 230/2007 stabileste ca asociatiile de proprietari pot angaja persoane fizice, atestate ca administratori de imobile, pentru aceste funcţii, prin încheierea unui contract individual de muncă.

Propunerea era ca aceste persoane să poată lucra şi doar în baza unei convenţii civile (contract de prestări servicii sau colaborare, potrivit Codului civil) şi să aibă absolvit un curs de calificare/specializare/perfectionare pentru funcţia de administrator de imobile si sa detina un atestat in acest sens.

Convenţiilor civile încheiate de asociaţii cu persoanele fizice nu le puteau fi aplicabile prevederile Codului muncii, iar activităţile desfăşurate în baza lor nu puteau fi reconsiderate ca fiind dependente.

Potrivit iniţiatorilor, aceste modificări urmau să simplifice activitatea asociaţiilor de proprietari şi să elimine amenzile primite de către cele care au preferat să încheie convenţii civile, nu contracte de muncă.

În opinia celor care au pus propunerile la vot, asociaţiile de proprietari nu dispun de posibilităţile financiare necesare pentru a încheia contracte de muncă, în condiţiile în care acest lucru presupune aceeaşi birocratie ca la societăţile comerciale cu mii de angajaţi (plata taxelor catre bugetul de stat – impozit, CASS, CAS etc.).

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax