Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiectul privind concedierea angajaților din sănătate care nu prezintă certificatul digital, AVIZ NEGATIV în comisie, la Senat

Publicat

Senat

Comisia pentru Drepturile Omului, Egalitate de Șanse, Culte și Minorități a Senatului a avizat negativ propunerea legislativă care condiționa angajații din sănătate la vaccinarea anti Covid-19. 

Cea mai importantă prevedere a proiectului care a stârnit numeroase nemulțumiri în rândul cadrelor medicale este aceea că, pentru a-și desfășura activitatea, personalul medical trebuie să facă dovada certificatului digital, în caz contrar, angajatorul putând suspenda pe o perioadă de 30 de zile activitatea celor care nu prezintă certificatul sau, dacă nici după cele 30 de zile nu este prezentat certificatul digital, angajatorul poate înceta de drept contractul de muncă.

Potrivit știripesurse.ro, în sprijinul deciziei senatorilor PSD din Comisie de a da aviz negativ proiectului, au venit și punctele de vedere din partea Avocatului Poporului, Consiliului Național de Combatere a Discriminării și Institutului pentru Drepturile Omului.

Reamintim faptul că propunerea legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unități publice și private a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 14 octombrie.

Printre inițiatorii proiectului se numără senatorul PNL Florin Cîțu, deputatul PNL Lucian Bode și deputatul UDMR Kelemen Hunor.

Până în prezent au fost primite avize favorabile cu amendamente sau observații de la Consiliul Legislativ, Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială și Consiliul Economic şi Social.

sursa: stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Ss

    marți, 26.10.2021 at 23:55

    Oricum este prea mult personal medical in criza sanitară actuala…sa mai dam afara din ei….Astia-s caz de targa, Doamne fereste cine a ajuns sa conduca Romania !

  2. Ghiorghi

    miercuri, 27.10.2021 at 07:23

    BĂI DEPRAVAȚILORRR,băi RATAȚILOR de câțu-bode-kelemen.
    BĂI VOI SUNTEȚI NIȘTE IMBECILI ȘI MITOCANI.
    Așa să vă ajute Dumnezeu vouă și familiilor voastre ,JEGURI PENALE.

  3. Rusinea

    miercuri, 27.10.2021 at 10:12

    Sa fi cadru medical si sa nu te vaccinezi, adica sa nu crezi in actul medical pt. care lucrezi este de ncrezut. Mai bine sa se faca preoti pt ca acolo crezi orice .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax