Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiectul „Reparații capitale pe străzile din municipiul Alba Iulia” a ajuns la final. Primăria a prezentat un raport al rezultatelor

Publicat

Proiectul “Reparații capitale străzi cu dotare tehnico-edilitară în municipiul Alba Iulia”, inițiat de Primăria municipiului Alba Iulia, a ajuns la final. Din acest proiect fac parte cele 24 de străzi din centrul vechi al orașului, dar și străzi urbane, în lungime de peste 10.000 m. Lucrările au constat în construirea și modernizarea de străzi și trotuare, spații verzi, parcări și altele. La sediul primăriei a avut loc, miercuri, o conferință de prezentare a rezultatelor proiectului.

Reabilitarea străzilor urbane din cartierul vechi al orașului este un proiect investițional nominalizat în lista proiectelor Planului integrat de dezvoltare urbană a municipiului Alba Iulia. Acesta reprezintă o investiție cheie contributorie la dezvoltarea echilibrată a infrastructurii edilitare a municipiului, cu impact în creșterea calității vieții, a mediului și dezvoltare economică.

Obiectivul general al proiectului l-a constituit îmbunătățirea accesibilității centrului urban Alba Iulia şi a legăturilor lui cu ariile limitrofe. Obiectivele specifice au constat în dezvoltarea si reabilitarea rețelei stradale din municipiul Alba Iulia prin lucrări de reparații capitale pe 24 de străzi situate în cartierul vechi al municipiului Alba Iulia, străzi urbane de categoria de importanță III, în lungime totală de 12.970 ml.

Perioada de implementare a proiectului “Reparații capitale străzi cu dotare tehnico-edilitară în municipiul Alba Iulia” s-a încheiat. Lucrările cuprinse în proiect au fost recepționate la finele lunii august 2012.

Vă prezentăm câteva date tehnice:

Indicatorii proiectului: lungimea străzilor și trotuarelor urbane modernizate -12970 ml, spații verzi înființate – 12622 mp, parcări – 340, creșterea vehiculelor participante la trafic de la 5562 la 6000, reducerea emisiilor de noxe cu 21%.

Garanția lucrărilor este de 60 luni de la data finalizării acestora, respectiv pe toată durata de existență a construcțiilor pentru viciile structurii de rezistență rezultate din nerespectarea normelor de execuție.

Proiectul “Reparații capitale străzi cu dotare tehnico-edilitară în municipiul Alba Iulia” a fost implementat de Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Alba Iulia în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraselor – poli urbani de crestere, Domeniul de intervenție 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub domeniul: Centre urbane având ca Organism Intermediar Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru si Autoritate de Management Ministerul Dezvoltării Regionale si Turismului.

Valoarea totală este de 20.648.073,59 RON din care 16.186.945,26 RON cheltuieli eligibile, 630.184,45 RON cheltuieli neeligibile, 3.830.943,88 RON TVA.

Investiţiile au demarat în 2010 şi sunt structurate în mai multe loturi. Pentru lotul I (opt străzi), firma executantă este „Diferit” SRL, iar pentru loturile II şi III (16 străzi) , executant este „Elis Pavaje” SRL. Străzile finalizate sunt: Mihai Viteazu, Bucureşti, Florilor, Ion Arion, Andrei Mureşanu, Plevnei, Dobrogei, Zorilor, Siretului, Ceferiştilor, Iaşilor, Luminii, Munteniei, Progresului, Traian, Popa Laurean, Morii, Libertăţii, Mărăşti, Petre Dobra, Gheorghe Doja, Livezii, Oituz, Călăraşilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax