Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul „V.E.R.D.E. pentru mediu, pentru toţi! ”: 300 de tineri din judeţul Alba îşi vor îmbunătăţi calitatea vieţii

Publicat

Proiectul „V.E.R.D.E. pentru mediu, pentru toţi! ” va reuni un număr de 300 de tineri din judeţul Alba care se vor implica în diferite acţiuni care îi ajuta la îmbunătăţirea calităţii vieţiii. Acest proiect s-a conturat în urma iniţiativei tinerilor voluntari liceeni, studenţi şi absolvenţi ai Universităţii “1 Decembrie 1918 Alba Iulia”.

Până la data finalizării proiectului mai exact în data de 28 februarie 2014, echipa îşi propune promovarea alternativelor de petrecere a timpului liber într-un mediu curat şi sănătos cu scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii a 300 de tineri din judeţul Alba.

În acest sens, membrii echipei de implementare au stabilit un număr de activităţi printre care Conferința de presă , Caravana „Choose your way, selecția participanților la workshop-ul „Despre importanța activităților de voluntariat în consolidarea unui stil de viață armonios și sănătos” și a activității „Un mediu mai curat, un viitor asigurat!” , workshopul „Despre importanța activităților de voluntariat în consolidarea unui stil de viață armonios și sănătos”. activitate în aer liber „Un mediu mai curat, un viitor asigurat!”. Crearea unei baze de date a tinerilor interesați în a milita pentru un mediu mai bun. Aceasta va fi disponibilă pe site-ul online și va fi în permanență actualizată; tinerii cuprinși, inițial, în această bază de date vor fi reprezentați de cei mai activi participanți din cadrul activităților anterioare.

De asemenea vor avea loc o campanie de promovare și selecție a tinerilor pentru atelierele de lucru „Mâini talentate” și workshopul „Incursiune în misterele moților și mocănimii munților Apuseni – despre tradiții, valori și obiceiuri românești”, atelier de lucru „Mâini talentate” – implementarea acestei activități se va face cu sprijinul partenerilor din cadrul Asociației „PRO Tinerețe”. Aceasta va consta în ateliere de lucru destinate tinerilor, ateliere în cadrul cărora le va fi stimulată creativitatea și le vor fi dezvoltate abilitățile de lucru, obiectele ce urmează a fi create având drept materie prima materiale reciclate dar şi multe alte ateliere.

În urma derulării proiectului cei 300 de participanţi la activitati vor primi un certificat de participare cu scopul de a recunoaşte şi a valida rezultatele de învăţare prin metode nonformale; de asemenea certificatul de participare şi certificatul Youthpass va fi primit şi de tinerii incluşi în echipa de proiect.

Proiectul este finanţat de către Comisia Europeană, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, în cadrul programului Tineret în Acţiune, acţiunea 1.2. – Iniţiative ale Tinerilor şi se desfăşoară în parteneriat cu Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră, Asociaţia Absolvenţilor Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Asociaţia Naţională a Turismului Rural, Economic şi Cultural (filiala Alba), Asociaţia “Pro Tinereţe”, Centrul Judeţean de Voluntariat Alba, Colegiul Naţional “Avram Iancu” Câmpeni şi Colegiul Economic “Dionisie Pop Marţian” Alba-Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax