Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul „Vraja laptelui” al elevilor de la Colegiul Național „Avram Iancu” din Cîmpeni a câştigat premiul I în cadrul concursului „Oraşul de lapte”

Publicat

Proiectul „Vraja Laptelui” realizat de o echipă de elevi ai Colegiului Național ”Avram Iancu” Cîmpeni, judeţul Alba, coordonată de Gică Mardare a câştigat premiul I al concursului „Oraşul de lapte” iniţiat de compania Tetra Pak, la categoria de clase V-VIII. Proiectul a avut profil ecologic și a presupus muncă în echipă. Obiectul acestuia a fost colectarea și reciclarea cutiilor de lapte școlar.

Premiile pentru concursul „Oraşul de lapte” – clasele V-VIII iniţiat de Tetra Pak au fost câștigate de elevii din Alba, Iaşi şi Dolj, iar copiii au primit atât premii individuale, cât şi pentru şcoală şi pentru cadrul didactic coordonator

„Dorim să îi felicităm pe cei 10 elevi și pe domnul Gică Mardare pentru proiectul realizat; îi felicităm pe toți participanții deoarece fiecare proiect a însemnat multe ore de muncă şi dăruire din partea copiilor şi a cadrelor didactice coordonatoare. Toate proiectele sunt frumoase şi spun câte o poveste despre cum văd copiii lumea din jur în raport cu tema concursului „Oraşul de lapte”. Continuăm tradiţia de a organiza acest concurs, deoarece Tetra Pak a încurajat întotdeauna creativitatea, munca în echipă și responsabilitatea față de mediu prin colectarea și reciclarea cutiilor de lapte școlar”, precizează Cristina Dumitru, Communication and Environment Manager, Tetra Pak România și Republica Moldova.

Pe data de 7 decembrie au fost desemnate cele şase proiecte câştigătoare ale concursului naţional de creaţie „Oraşul de lapte”, iniţiat de Tetra Pak în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului și FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură). În ediţia din acest an, elevii din clasele I-IV şi V-VIII au fost invitaţi să își manifeste creativitatea folosind ambalaje de carton reciclabile provenind de la cutii de lapte şcolar consumat în clasă şi alte materiale care să îi ajute să îşi exprime ideea creativă.

În cadrul concursului, au fost înscrise 1152 de proiecte, dintre care 883 au fost validate spre a intra în etapa de votare şi jurizare, 51 dintre acestea fiind ale elevilor din județul Alba. Juriul a fost format din trei membri, reprezentanţi ai Tetra Pak, Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi FAO. 5991 de elevi şi 614 cadre didactice coordonatoare au fost implicaţi în realizarea proiectelor validate.

La categoria clasele V-VIII, Premiul I a fost câştigat de proiectul „Vraja Laptelui” realizat de o echipă de elevi ai Şcolii Colegiul Național ”Avram Iancu” Cîmpeni, judeţul Alba, coordonată de Gică Mardare.

Premiul II a fost câştigat de proiectul „Lactomeda” realizat de o echipă de elevi ai şcolii Ion Ghica din Iaşi, sub coordonarea Oanei Ştefanache.

Premiul III a fost câştigat de proiectul „The City of Milk” realizat de o echipă de elevi ai Liceului Teoretic Henri Coandă din Craiova, judeţul Dolj, sub coordonarea Aurorei Turcu.

Despre concursul “Oraşul de lapte”

Concursul din acest an răsplăteşte creativitatea şi implicarea elevilor şi cadrelor didactice coordonatoare, oferind atât premii individuale pentru aceştia, cât şi pentru şcolile lor.

Premiul 1 (unul pentru clasele I-IV, unul pentru V-VIII): Premiu pentru clasă sau şcoală: 1 notebook Dell Inspiron cu videoproiector și ecran de proiecție, Premiul pentru cadrul didactic: Tabletă Samsung Galaxy Tab2, Premiul pentru fiecare elev participant al echipei: 1 bicicletă

Premiu 2 (unul pentru clasele I-IV, unul pentru V-VIII): Premiu pentru clasă sau şcoală: 1 notebook Dell Inspiron cu videoproiector, Premiul pentru cadrul didactic: Tabletă Samsung Galaxy Tab2, Premiul pentru fiecare elev participant al echipei: 1 bicicletă

Premiu 3 (unul pentru clasele I-IV, unul pentru V-VIII): Premiu pentru clasă sau şcoală: 1 notebook Dell Inspiron, Premiul pentru cadrul didactic: Tabletă Samsung Galaxy Tab2, Premiul pentru fiecare elev participant al echipei: 1 bicicletă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax