Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Promisiune: Tronsonul de 14 km de la Alba Iulia la Sebeș, din Autostrada A10, va fi deschis traficului în decembrie 2019

Publicat

cuc 1 auto

După ce s-a aflat pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș Turda, unde i-a amenințat pe grecii de la Aktor cu rezilierea contractului, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc s-a depasat, joi, pe lotul 1.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Ministrul Cuc ameninţă constructorul lotului 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda cu rezilierea contractului

Aici, ministrul s-a declarat mulțumit de stadiul din teren, a declarat că lucrările sunt în grafic și, mai mult, că luna decembrie rămâne ca termen valabil pentru deschiderea circulației. 

De asemenea, ministrul a mai declarat că nodul rutier Sebeş va fi parțial deschis pentru a facilita intrarea pe cei 14 kilometri de autostradă.

”Deși acest tronson, când am început eu mandatul, în 2017, era mult întârziat, iată că acum reușește să depășească ca stadiu fizic cel de al doilea lot, unde lucrează firma din Grecia, astfel că avem propriu-zis 70%, constructorul și-a asumat că va finaliza până la sfârșitul anului lotul de autostradă.

Lotul 1 este în grafic, felicitări constructorului, a lucrat la structuri, are toate materialele necesare ca să termine toate structurile, tot ce are nevoie ca și construcții metalice”, a declarat ministrul Cuc.

Referitor la nodul rutier de la Sebeș, ministrul Cuc a declarat: ”Acest nod rutier va fi terminat parțial ca să permită deschiderea traficului pe lotul I al autostrăzii, vorbim de 14 kilometri de autostradă și de cel mai complx nod rutier din România. Constructorul și-a asumat luna decembrie, deci rămâne luna decembrie pentru deschiderea circulației pe acest lot”, a mai declarat ministrul, pe lotul I.

Autostrada Sebeş-Turda – stadiul lucrărilor pe lotul 1 (sursa CNAIR)

Lotul 1 (Sebeş – Sântimbru) – stadiu fizic lucrări 69,8% final luna mai (67,10% aprilie, 63,09% martie, 61,35% februarie)

Lungime: 17 km

Contract lucrări (tip Fidic Galben), antreprenor Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii SRL,

Preț: 541.739.137,21 lei fără TVA (460.478.266,63 lei – Fondul de Coeziune 85% şi 81.260.870,58 lei – Guvernul României 15%).

Data de începere lucrări potrivit contract: 2.12.2014, cu 4 luni realizare proiect tehnic şi 18 luni execuţie lucrări. Termenul de finalizare din proiect: octombrie 2016

Contract supervizare: inginer Egis Romania SA (5.156.196 lei fără TVA).

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor după expirarea termenului stabilit în contract: decembrie 2019

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax