Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Promisiuni pentru consolidarea barajului de la Mihoeşti. Doina Pană: Este necesară o investiţie de 50 milioane lei

Publicat

barajul mihoesti Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură intenţionează să continue consolidarea barajului de la Mihoești, lângă Cîmpeni, începută în urmă cu aproximativ opt ani. Ministrul Doina Pană a vizitat zona, marţi dimineţa, alături de reprezentanţii Administraţiei Bazinale Mureş. Pană a declarat la Alba Iulia că „tot ce înseamnă, pe bugetul anul viitor, regularizări şi puneri în siguranţă de baraje vor fi o prioritate”.

Barajul se află în satul Mihoeşti, la 5 kilometri în amonte de orașul Cîmpeni. Are o înălțime de 29 de metri și reține un volum de 6,25 milioane mc de apă. Lacul de acumulare format ca urmare a ridicării acestui baraj servește la reglarea debitelor râului Arieş și atenuarea undelor de viitură. Amenajarea a fost pusă în funcțiune în anul 1987 şi este gestionată de Administraţia Bazinală de Apă Mureş.

Lucrările de consolidare a barajului au fost începute în perioada 2005-2006, în condiţiile acumulării unor cantităţi mai mari de apă. Acum, autorităţile centrale promit continuarea acestora.

„Suma exactă (pentru consolidarea barajului – n.r.) este de 50 de milioane de lei. Problema este următoarea, suma este foarte mare și v-am spus că toată țara este în șantier. O să venim, nu numai pentru barajul ăsta, o să venim și pentru situația de la Sebeș, o să venim și pentru situația de la Sohodol, cu podul care este subdimensionat”, a spus Doina Pană.

În ceea ce priveşte problema podului peste râul Arieş de la Sohodol, deputatul Ioan Dîrzu, prezent alături de ministru, a explicat că acesta este „subdimensionat, adică mai jos; viitura care va veni, în caz de ceva, inundă tot orașul Câmpeni”.

Ministrul Doina Pană a precizat că o variantă pentru finanţarea investiţiei de la Mihoeşti şi Sohodol ar fi „să prindem pe Post Mediu, pentru că noi intrăm acum în exercițiul bugetar 2014-2020 și atunci ar fi varianta cea mai sigură, fiind vorba despre o sumă foarte, foarte mare de bani”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax