Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Promovabilitate la BAC 2013 în Alba de 63,41%, după contestaţii. Recorectarea lucrărilor, cu ghinion pentru 9 candidaţi

Publicat

Pentru unii absolvenţi de liceu din judeţul Alba, rezultatele finale la examenul de Bacalaureat 2013, după contestaţii le-au adus şi zâmbetul pe buze, dar şi lacrimi în ochi. Luând în considerare mediile calculate după contestaţii, 37 de candidaţi au reuşit să promoveze examenul, pentru că au obţinut note mai mari. Astfel, promovabilitatea în Alba a ajuns la 63,41%, faţă de 62,22%, la rezultatele parţiale. Pe discipline, dacă după primele rezultate au obţinut note de trecere, în nouă cazuri, la recorectare, lucrările au fost evaluate sub nota 5,00. În schimb, 46 de candidaţi au primit note de trecere la Limba şi literatura română.

Citește și BACALAUREAT 2014: MODELE de SUBIECTE şi calendarul probelor din acest an. Detalii despre examen

Cei mai mulţi elevi care au obţinut note de 5,00 sau mai mari după recorectarea lucrărilor la Limba şi literatura română sunt de la Colegiul Tehnic” Alexandru Domşa” din Alba Iulia (9 candidaţi), urmaţi de cei de la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia (4 candidaţi), Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” (4 candidaţi), Colegiul Tehnic „Apulum” (4 candidaţi) şi Liceul cu Program Sportiv, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” Alba Iulia, Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna şi Liceul Tehnologic Cîmpeni, cu câte trei candidaţi. Rezultate similare au obţinut alţi doi elevi de la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, respectiv Liceul de Arte. Câte un candidat a reuşit să promoveze proba de Limba română după contestaţii de la Liceul Teoretic Teiuş, Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, Liceul Tehnologic Sebeş, Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” Aiud şi Colegiul Tehnic Aiud, dar şi de la Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş, Colegiul Naţional “Avram Iancu” Cîmpeni, Liceul Tehnologic Ocna Mureş şi Liceul Tehnologic „Petru Maior” Ocna Mureş. Diferenţele de notare au fost de până la 1,55 puncte (la Zlatna, de exemplu).

La Istorie, un singur candidat de la Colegiul Naţional “Lucian Blaga” Sebeş a reuşit să-şi mărească nota de la 4,40 la 5,00. Doi candidaţi au obţinut notă de promovare a probei, în urma contestaţiei la Biologie, de la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia şi de la „HCC” Abrud.

În schimb, la Matematică, au fost trei note mărite la Colegiul Tehnic Aiud, astfel încât rezultatele finale au fost peste 5,00.

În reversul medaliei, contestaţiile depuse la Limba şi literatura română, Matematică sau Geografie au fost „cu ghinion” pentru 9 candidaţi. Aceştia au reuşit „performanţa” de a primi note sub 5,00.

Lista notelor după contestaţii poate fi consultată AICI.

La nivel naţional, rezultatele finale au arătat creşterea promovabilităţii cu un punct procentual, la 56,4%.

A doua şansă pentru candidaţii care au picat bac-ul, după ce şi-au pus speranţa că recorectarea notei le va creşte media la examen, este sesiunea din toamnă. Astfel că în perioada august – septembrie, elevii pot susţine examenul la proba la care au picat după contestaţii.

Înscrierile la a doua sesiune de examen au loc în perioada 15-19 iulie, iar Bac-ul din toamnă continuă cu:

19-20 august 2013 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

19-21 august 2013 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

20 -21 august 2013 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

22 – 23 august 2013 Evaluarea competenţelor digitale – proba D

26 august 2013 Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

27 august 2013 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

28 august 2013 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

30 august 2013 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

2 septembrie 2013 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

3-4 septembrie 2013 Rezolvarea contestaţiilor

5 septembrie 2013 Afişarea rezultatelor finale.

Citește și SUBIECTELE: SIMULARE BACALAUREAT 2014: SUBIECTELE la MATEMATICĂ pentru clasa a XI-a și a XII-a. Proba obligatorie a profilului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: Peste 1.500 de candidaţi din Alba vor trece prin probele “examenului de maturitate” în toamnă. Printre aceştia sunt şi 471 de corigenţi | Alba24

  2. Pingback: MÂINE: REZULTATE BAC în ALBA. Peste 2.000 de candidaţi au susţinut sesiunea a doua. 10 elevi au fost eliminaţi din sălile de examen | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax