Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pronunţare în Dosarul „Pomponio”, la Curtea de Apel Alba Iulia. Cei patru inculpaţi rămân în arest. Magistraţii au respins cererile avocaţilor

Publicat

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia s-au pronunţat, vineri, în Dosarul „Pomponio” şi au decis menţinerea în stare de arest preventiv a celor patru inculpaţi. Aceştia au respins şi cererea avocaţilor lui Cosmin Limbean de restituire a dosarului la Parchet.

Menţionăm că inculpatul Cosmin Limbean, fost director general al firmei „Pomponio” SA este reprezentat în acest proces de Gheorghiţă Mateuţ, unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din România în materie penală, dar şi de Mihai Baco. Deasemenea, un alt apărărător din acest dosar este Rodica Potra, fostă preşedintă a Tribunalului Alba, dar şi Iulian Gâlcă, fost preşedinte al Curţii de Apel Alba Iulia.

În Dosarul „Pomponio” au fost trimişi în judecată prin rechizitoriul întocmit de procurori 14 inculpaţi, dintre care 4 se află în arest preventiv. Este vorba despre fostul director adjunct al DGFP Alba, Ioan Dobra şi funcţionarii Dorin Nicolae Conţan, Dănuţ Ioan Ispas şi Mihail Ioan Sîrbu. Obiectul dosarului este reprezentat de infracţiuni de evaziune fiscală, iar cei patru sunt acuzaţi de sprijinirea unui grup infracţional constituit din angajaţi ai firmei „Pomponio”.

După finalizarea anchetei penale, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a cetăţeanului italian Luca Anversa, patronul firmei „Pomponio”, pentru constituirea unui grup infracţional şi evaziune fiscală. Alături de acesta mai sunt judecaţi, pentru comiterea aceloraşi infracţiuni, Cosmin Limbean – administrator „Pomponio” – şi Elena Avram, Ramona Maria Achimaş (Jitean), Ana Maria Goia, Marinela Elena Crişan, Iulian Octavian Pop, Daniel Bădescu, Ioan Lazăr şi Eugen Lăpădat (pentru aderare la grup infracţional, evaziune fiscală şi executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţe).

Vă prezentăm comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia:

„Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat astăzi 28.10.2011 asupra cererilor formulate de inculpaţi la termenul de judecată din 21.10.2011 în Dosarul cunoscut opiniei publice ca „dosarul Pomponio” în care, prin Rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au fost trimişi în judecată la Curtea de Apel Alba Iulia 14 inculpaţi dintre care 4 în stare de arest preventiv.
Curtea de Apel Alba Iulia a respins solicitarea de restituire a dosarului la parchet pentru refacerea urmăririi penale şi solicitările celor 4 inculpaţi arestaţi de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara.
Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit următorul termen de judecată pentru data de 11.11.2011, ora 12.

Inculpaţii sunt acuzaţi în principal de constituirea, aderarea sau sprijinirea unui grup infracţional nestructurat, cu o existenţă în timp, care acţionează coordonat şi specializat în ce priveşte membrii grupării, în scopul săvârşirii unor infracţiuni grave de evaziune fiscală. În sarcina celor 5 funcţionari publici cu atribuţii de control, angajaţi ai D.G.F.P. Alba trimişi în judecată în acest dosar s-au reţinut şi săvârşirea infracţiunilor de favorizarea a infractorului şi omisiunea sesizării organelor judiciare. Cei 4 inculpaţi ce au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv sunt acuzaţi şi de săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, fals în declaraţii şi complicitate la evaziune fiscală.

Pentru mai multe detalii privind acuzaţiile aduse inculpaţilor se poate vedea comunicatul de presă din 04.08.2011 publicat pe site-ul D.I.I.C.O.T., https://www.diicot.ro/”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. toby

    sâmbătă, 29.10.2011 at 14:33

    …si ce pensie are!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax