Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pronunţare la Curtea de Apel Alba Iulia în „Dosarul FNI”, în care este inculpată fosta preşedintă SOV Invest, Ioana Maria Vlas

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut sentinţa pronunţată de Tribunalul Sibiu, în 28 septembrie 2011, de încetare a procesului penal pentru toţi cei 9 inculpaţi din Dosarul FNI, în care are calitatea de inculpată Ioana Maria Vlas, fostă preşedintă a SOV Invest. Hotărârea Curţii nu este definitivă, ci poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare cu cei prezenţi şi de la comunicare cu celelalte părţi, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul FNI Sibiu a fost una dintre cauzele cu cele mai multe părţi care s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, peste 5.300 de persoane, majoritatea părţilor civile fiind citate în acest caz.

Menţionăm că inculpată în acest dosar, fosta preşedintă a SOV Invest, Ioana Maria Vas este născută în municipiul Alba Iulia, în 16 septembrie 1944.

Sub președinția ei, FNI a falimentat în 1999 și cauzat daune sutelor de mii de investitori. Vlas a fugit din țară și a fost dată în urmărire generală în cazul FNI. În cele din urmă, s-a predat autorităților române, pe 27 martie 2003.

Pe 13 octombrie 2005 a fost condamnată la 20 de ani de închisoare în cazul FNI, dar a fost eliberată în aprilie 2008. Pe data de 4 iunie 2009, Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o pe Ioana Maria Vlas la 10 ani de închisoare în Dosarul FNI, iar sentința este definitivă.

Pe 20 octombrie 2010, Vlas a fost pusă în libertate, printr-o hotărâre definitivă a Tribunalului Prahova.

Dosarul de fond s-a judecat la Tribunalul Sibiu, iar, la sfârşitul lunii septembrie, instanţa a dispus încetarea procesului penal în care Ioana Maria Vlas şi alte persoane sunt judecate pentru păgubirea investitorilor FNI din judeţul Sibiu, acceptând motivul invocat de inculpaţi, care au susţinut că au mai fost judecaţi o dată pentru această faptă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis atunci de reprezentanţii Tribunalului Sibiu, magistraţii s-au pronunţat cu privire la excepţia autorităţii de lucru judecat, invocată la ultimul termen de către apărătorii tuturor inculpaţilor din acest dosar, printre care şi Ioana Maria Vlas.

„În legătură cu dosarul nr. 1509/85/2011, cunoscut opiniei publice sub numele de Dosarul FNI, Tribunalul Sibiu s-a pronunţat asupra excepţiei autorităţii de lucru judecat invocată, în sensul admiterii acesteia. Astfel, încetează procesul penal pornit împotriva inculpaţilor”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, încetează urmărirea penală pentru înşelăciune a Ioanei Maria Vlas, a lui Marian Petrescu şi a Mihaelei Sima, dar şi urmărirea penală pentru complicitate la înşelăciune a lui Marius Andrei, Gavril Bătrân, Ioan Diţă, Mircea Ianculescu Muscel Ionescu şi Mircea Costescu.

De asemenea, încetează urmărirea penală pentru complicitate la înşelăciune a lui Gheorghe Negură, „ca urmare a decesului inculpatului”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. INDOBITOCIREA ROMANILOR

    marți, 13.03.2012 at 09:08

    de fapt vinovatul adevarat e Vantu ,care a facut vant banilor si n-a facut o zi de puscarie pt asta!!
    Numai ca baiatu a subventionat niste politicieni si e scapat…deh asa e in romania

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate