Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proprietarii de clădiri istorice deteriorate vor putea cere bani de la primării, pentru renovare. Care sunt condițiile

Publicat

Cladire monument istoric - scoala maghiaraProprietarii de clădiri istorice deteriorate vor putea cere bani autorităţilor locale pentru finanţarea integrală a lucrărilor. Primăriile îşi vor recupera partea în rate derulate în cel mult zece ani. De asemenea, în cazuri excepţionale, primăria poate acoperi toate costurile.

Multe dintre cele mai vechi clădiri din România sunt şi cele mai frumoase. Păstrarea lor însă, a fost întotdeauna o problemă.

Un proiect de lege care a fost promulgat, astăzi, de Klaus Iohannis ar putea repara o parte din nepăsarea statului român.

Proprietarii clădirilor istorice îşi vor putea renova locuinţele, pe exterior, cu bani de la primărie. Jumătate din sumă va fi asigurată din fonduri aprobate anual în bugetele locale sau centrale.

Un fel de împrumut, ce va fi recuperat de primărie în cel mult zece ani. Dacă imobilul va fi vândut, suma va fi recuperată de la ultimii proprietari. Restul banilor vor veni din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari sau din alte surse legal constituite.

Legea va intra în vigoare în 30 de zile.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate