Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Proprietarii pădurilor aflate în arii strict protejate vor primi compensații de la stat. Precizările ministrului Mediului

Publicat

Începând din acest an, proprietarii care deţin terenuri forestiere în arii strict protejate şi nu le pot exploata din această cauză vor primi compensații, a anunțat ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Ministerul a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este obligatoriu ca statul să plătească compensaţii, dacă introduce restricţii.

„Odată cu venirea mea la minister, am regândit priorităţile ministerului în ceea ce priveşte finanţarea unor activităţi. Un domeniu care a fost neglijat ani la rând a fost domeniul compensaţiilor care se plătesc proprietarilor terenurilor forestiere care îşi au terenurile, pădurile în arii strict protejate, acolo unde ei nu îşi pot desfăşura activităţi de exploatare. Aceste compensaţii nu au fost plătite de câţiva ani”, a spus ministrul.

Tánczos Barna a mai precizat că a decis ca în anul 2021 să fie plătite toate aceste datorii, în ordinea vechimii acestora, pentru că „protecţia mediului costă”.

„În cazul în care statul introduce restricţii în diverse domenii este absolut normal, este chiar şi obligatoriu să plătească la timp compensaţii”, a declarat ministrul Mediului.

Sursa: Agerpres

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax