Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proprietarii spaţiilor de cazare din staţiunile turistice trebuie să renoveze imobilele în termen de un an. Proiect adoptat de Senat

Publicat

Proprietarii imobilelor cu destinaţie de cazare turistică situate în staţiuni turistice şi balneoclimaterice atestate ca fiind de interes naţional trebuie să le reabiliteze pe cheltuiala proprie în termen de un an. Proiectul a fost adoptat de Senat, luni, iar forul decizional este Camera Deputaţilor.

Senatorii au votat, cu amendamentele propuse de Comisia economică şi de Comisia pentru administraţie, proiectul de lege privind unele măsuri pentru reabilitarea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare situate în staţiuni turistice şi balneoclimaterice, de interes naţional.

„Proprietarii structurilor de primire turistică situate în staţiuni turistice şi balneoclimaterice atestate ca fiind de interes naţional, inclusiv cele care nu mai deţin certificat de clasificare valabil, vor avea obligaţia ca în termen de un an să ia, din proprie iniţiativă şi pe cheltuiala proprie, măsuri pentru realizarea lucrărilor de reabilitare ambiental-arhitecturală a construcţiilor şi împrejmuirilor stradale aferente acestora, precum şi pentru curăţarea şi igienizarea spaţiilor verzi şi terenului aferent acestor imobile, astfel încât să se asigure funcţionarea structurilor de primire turistică la condiţiile şi criteriile de clasificare”, se mai arată în proiectul de lege.

Potrivit unui amendament adoptat de senatori, cheltuielile făcute în acest sens de proprietari sunt deductibile.

Pentru nerespectarea acestor obligaţii, amenzile vor fi de 4 lei pe metru pătrat pentru fiecare metru de acoperiş sau faţadă, pentru fiecare zi de întârziere şi 2 lei pe metrul pătrat de împrejmuire stradală, spaţiu verde sau teren, pentru fiecare zi de întârziere.

Senatul a fost prima Cameră sesizată în cazul proiectului de lege, acesta urmând să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este forul decizional.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax