Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Propunere controversată: Sistem inteligent de limitare automată a vitezei pe maşinile din Europa

Publicat

volan

Un proiect ce se află în dezbatere în faţa Parlamentului European şi a statelor membre prevede ca pe toate maşinile care circulă în Europa să fie montate sisteme inteligente care să limiteze automat viteza acestora în funcţie de semnele de circulaţie sau date GPS, independent de manevrele şoferului. Legea ar urma să intre în vigoare în 2022. Această propunere a iscat controverse în rândul producătorilor auto, dar şi şoferilor.

Chiar dacă iniţiatorii spun că astfel ar fi redus numărul accidentelor cu 30%, propunerea a generat a determinat o dezbatere aprinsă la Bruxelles. Reprezentanţii industriei auto sunt de părere că sistemul ar trebui să fie opţional, astfel încât să nu îi încurce mai mult pe şoferi decât să îi ajute.

Practic, acest sistem inteligent va utiliza camere video care să recunoască semnele de circulaţie sau date legate de GPS şi va putea limita automat şi adapta viteza maşinii la limita legală în vigoare. Va limita puterea motorului, împiedicând vehiculul să accelereze peste limită.

Acest sistem este deja montat pe un număr mic de maşini. Un exemplu este noul Ford Focus, ce are această tehnologie.

Producătorii de automobile spun însă că propunerea Comisiei nu le acordă suficient timp pentru implementarea sistemului. În prezent, proiectul se află în dezbatere în faţa Parlamentului European şi a statelor membre, şi ar urma să intre în vigoare în 2022.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax